Бака и дека ујутру упале стари ТВ, а село остане без интернета – сваки дан, годину и по дана

Поделите:

Старији супружници из једног малог села у Велсу пуних 18 месеци задавали су главобоље својим комшијама, тако што су им несвесно блокирали интернет сигнал.

Наиме, Алун (67) и Елејн Рис (63) нису имали представу да њихов стари телевизор изазива сметње на интернет мрежи и читавом селу блокира сигнал. Прекид би почињао сваког јутра у 7 сати и трајао би током читавог дана – и тако пуних 18 месеци!

Оператери су више пута излазили на терен по пријави корисника, али никада не би установили да постоји проблем на мрежи, све док једног дана нису пронашли “ометач” и то у кући породице Рис, пише портал Телеграф.

Испоставило се да би времешни брачни пар сваког јутра у 7 сати укључивао телевизор у својој спаваћој соби како би гледали јутарњи програм, тада би у читавом селу почели проблеми са интернетом. Испоставило се да је уређај стварао импулсни шум високог нивоа, што је стварало сметње на целој мрежи.

И кад год би баба и деда кренули да гледају јутарњи програм, интернет би “умро” у читавом селу!

Инжењери интернет оператера 18 месеци су проверавали апсолутно сваки кабл, разводну кутију и инсталацију у читавом селу. Међутим, никада нису могли да пронађу где се налази “прекид”. На крају је на терен изашао експертски тим са посебним мерачима, који је и открио да стари ТВ апарат у кући породице Рис прави пометњу на читавој мрежи.

– Чим смо објаснили Рисовима о чему се ради одмах су пристали да избаце стари телевизор и купе нов – саопштили су инжењери. Од како су Рисови искључили стари телевизор, нико више у селу није имао проблема са интернетом, преноси Даилy Маил.

– Kо би рекао. Ми само волимо да гледамо јутарњи програм. Ни слутили нисмо да смо извор свих мука наших комшија – рекли су Рисови.

Стручњаци да објашњавају да бројни електрични апарати, од светла преко микроталасни до сигурносних камера, могу да утичу на интернет конекцију. Зато свима саветују да купују исправне апарате код проверених добављача.

 

luftika

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here