Бањалука облепљена плакатима подршке председнику БОРС

Поделите:

Огорчени подизањем оптужнице против генерала Миломира Савчића, председника Борачке организације Републике Српске, СНП „Избор је наш“ данас је у шири центар Бањалуке облепио плакатима подршке некадашњем команданту 65. заштитног моторизованог пука, најелитније и најтрофејније јединице ВРС.
„Не желимо улазити у анализу и тумачење саме оптужнице Тужилаштва БиХ против генерала Савчића, већ да у најкраћем изнесемо околности и аргументе који су довели до пристрасног рада Суда БиХ, па и до подизања оптужнице против генерала. Ријеч је о једном великом и сложеном процесу у којем се Срби требају представити као злочинци а други као жртве, јер су се супротставили разбијању СФРЈ и пружили отпор неправедном глобалистичком центру моћи. На тај начин шаље се и другим народима и државама порука, како могу проћи сви они који се супротставе интересима неправедне глобалистичке силе“, стоји у саопштењу СНП „Избор је наш“.

Ова организација наглашава да Суд БиХ поступа по „смерницама“ Хашког трибунала за који тврде да је показао да није био место где се утврђивала истина.

– Да је Хашки суд хтео изнети истину и задовољити правду, онда би до краја истражили ко је починио најтежи злочин, злочин против мира. Да је истинска правда задовољена, кажњавањем свих оних који су починили злочине дошло би до разумијевања, стварног мира и добрих односа између, прије свега, Бошњака и Срба. Нико не спомиње да је први појединачни и први масовни ратни злочин почињен над Србима. Нико не говори о једној другој Сребреници у којој је убијено више од 2.400 Срба (и жена и деце) и то на својим имањима и која се десила пре оне Сребренице о којој читав свет зна и где се такође десио ратни злочин, али не и злочин геноцида – подсећају из овог удружења и наглашавају да је подизање оптужнице против генерала Савчића наставак политике „завади па владај“, како би они који стоје иза свих великих несрећа остварили своје интересе на овим просторима.

– То је иста она политика која је у Савјету безбиједности УН-а предложила резолуцију о геноциду у Сребреници и када није усвојена, сада покушава наметнути закон о забрани негирања геноцида. Бошњаци и Срби морају знати да су за њихов добар однос најштетнији они страни фактори који политиком завади па владај остварују своје интересе на нашим просторима. Досадашње понашање и ћутање српских институција, политичара, па и народа, док су хапсили одводили и кажњавали оне који су стварали и бранили Српску Републику, није донело никакве добре резултате, напротив. Покрет даје пуну подршку часном генералу Савчићу, увјерен у његову невиност и позива власти Српске и Србије, као и читав српски народ да реагују и да се свако на свој начин укључи у одбрану генерала Савчића. „Једном и кап може прелити чашу“. Једном се мора рећи доста је – поручује СНП „Избор је ваш“ и наглашавају да одбрана генерала Савчића није само одбрана часног, храброг официра Републике Српске који је два пута био рањен, већ ће представљати и одбрану права Републике Српске да постоји.

vesti-online

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here