БАТАЛИ ШKОЛУ, БОЉЕ ТИ ЈЕ ДА СЕ УДАШ: Открила како је и њу професорка извређала! Твит ове девојке дигао Србију на ноге

Поделите:

Увреде и погрдне коментаре својих наставника, професора, учитеља многи памте и када одрасту.

Тешко се заборавља понижавање пред целим разредом, па су тако недавно на Твитеру корисници поделили своја искуства.

– Kоји је најнепримеренији коментар који вам је упућен од стране некога ко ради у просвети? Мени је географичарка на замени рекла: “Шта си ставила те наочаре сад па мислиш да изгледаш паметније” – написала је једна твитерашица.

Њена објава је покренула лавину, а коментари су се само низали.

Преносимо вам неке од њих.

– Ја се не сећам за себе али мојој ћерки: да иде на психијатрију на лецење (наст.математике) и за слику у књижици: сви могу нормално да се сликају само ти фотосопирана (обична слика од фотографа). Ах да, наставница техничког: ја сам родила два детета згоднија сам од тебе (15).

– Седео сам у првој клупи и провукао руку кроз косу. А наставница историје ми је рекла – да истресам своје избегличке вашке негде друго а не пред њоме.

– Заборавио сам увреде на свој рачун, али се сећам за сина који има дислексију. ОШ у коју је ишао је београдска школа са реномеом, па ипак је већина наставника била необавештена о дислексији, или су сматрали да је то фолирање лењог ђака.

– Професорка из математике у средњој ми се обратила са реченицом: “Боље батали математику и школу, јер ионако од гимназије нећеш имати посао тако да ћеш сигурно полетети да се удаш после средње.” Ја била вуковац, факултет уписала после гимназије… шоуу

– Брат оф тетке пред ненајављени контролни из физике се пожалио да нема хемијску, професорка: “Не знам ста да ти кажем, копај по контејнерима.” ( он је са његовима избегао из Босне и то једва. Наравно да су сви знали за то )

– Пфф, ајмо хронолошки: 4. разред, психолог, из чиста мира мами после приредбе: “Превише се зрело и одрасло понаша сад, али видећете да ће за неку годину да буде као пуштена с ланца.” Учитељица по поласку у 5.: “Чујем да ређаш све петице..ко би реко!”

– Хах.. кад сам наставнику физичког пред свима реако да не може да нас назива будалама и кретенима, а он мени: “Kад сам ти то рек’о, кретену један?”

– Није мени али другу из разреда: “Професор српског каже једном дечку “где ти је читанка, па да будеш фрајер са њом и привучеш девојке”(нема логике знам) и онда каже другу “Ти имаш читанку, али теби ни то није од помоћи”.

– Дружила се у основној са девојчицом која је била лошији ђак, па се разредна забринула да ће она утицати на мој успех и рекла мојој мами да ме удаљи од ње, јер она ће се удати свакако, а ја немам другог избора осим да учим, алудирајући на мој изглед. Увредила обе једним ударцем. Најтужнија ствар је што се моја мама примила на то и забранила ми са њом да се дружим. Ево данас ја не учим ништа и вечити сам студент и кажем јој: “Замисли да ме колеге избегавају јер обнављам годину”. Било јој жао. Па и треба да ти буде, реално.

– Није мени, али другу из разреда, професор информатике: “А ти си из Јагодине? Је л’ се тамо држите за опанке док се*ете?” Ја сам устала и рекла: “Kако вас није срамота?” па се окомио на мене, на крају сам га опсовала, добила укор, а он је брзо отишао у пензију.

– Професорка латинског, други средње : “Два месеца си се излежавала, могла си да научиш.” Kажем да сам имала операцију тумора. “Шта ме се то тиче, ја нисам сентиментална особа”. Пре тога је имала и коментар да имам естрадно име.

– Пети основне, професорица повијести закључује серију лекција о хрватским владарима кроз повијест и каже: “Ово сваки прави Хрват мора знати, али и ти Милораде (отац Србин) и ти Ева (мајка Босанка)”

– Добила два на контролном из хемије. Да не причам о малтретирању пред разредом цело полугодиште, прозивању због фризуре и слично. Одем кући, покажем мојима контролни, све тачно и двојка. Оде отац у школу, пита о чему се ради, професорка каже: “Ваше дете је неваспитано. Или је водите код психолога, или је испишите из школе.” Отац у шоку. Пита шта сам радила, ова кренула да набраја како сам тукла некога, пљунула другу професорку. Човек само што није доживео удар. Питао је да ли је сигурна да сам то ја. Испоставило се да је имењакиња.

Твитерашица која је покренула ову тему, када је прочиатала искуства других написала је: “Седим и чекам сад неке коментаре како се ово није десило.”

Међу бројним исповестима, нашла се и једна просветна радница.

– Читам ове коментаре и пропадам у црну земљу! Поједе ме туђа срамота! Ја сам учитељица. Нисам могла да замислим колико непримерених понашања од мојих колега! Оно што сам ја безвезе доживела у свом школовању, није ни приближно овоме што читам! – закључила је просветарка.

 

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here