Бечић Ђукановићу: У великој си паници кад се знојиш на -5

Поделите:

Синоћње обраћање предсједника ДПС-а на конвенцији у Беранама показује да се налази у стању веома изражене нервозе, што је јасно било видљиво сагледавајући и визуелно и садржински његово обраћање. Знојити се на -5 у Беранама може само онај кога паника води очито из грешке у грешку. Успио је да ДПС доведе од партије жестоких момака до плачистранке, која плаче и вријеђа по предизборним скуповима кога год стигне, нарочито у градовима у којима убједљиво губе.

Наравно, највећи дио свог обраћања посветио је онима којих се највише плаши, атакујући на Демократе, а посебно салвом увреда ударајући на мене лично. Између осталог, саопштио је да није упознао надобуднијег човјека од мене. Прво, нека о мени суде десетине хиљада грађана кои су имали прилике да ме лично упознају, а он не може, јер никада није имао, нити ће имати прилику да ме упозна, јер радије да ме нема него да таквом човјеку пружим руку. Тако да он може процјењивати само његове прикривене играче, које сам побјеђивао на сваком кораку, што га посебно погађа.

Друго, суштина је сљедећа – тачно је да у његовој четврт вијека дугој каријери није упознао људе које не може купити, уцијенити или компромитовати као што је случај са Демократама, зато је и нервозан, али је исто тако тачно да ја у свом животу нијесам ни видио, ни чуо за човјека који може више отимати, варати, манипулисати и ударати на људске животе од њега. Не надај се да ће живот стати, да ће остати неоткривене многе тајанствености, да се неће сазнати на шта си све био спреман у политичком животу и политичкој борби са конкурентима. Истина је спора, аљ увијек нађе пут, тако да немам дилеме да ће вријеме учинити да завршиш тамо гђе си заслужио, на страницама црногорског стида и презира.

Замислите стање у коме се налази, када је синоћ саопштио да у Црној Гори живе добро само породице Демократа. Замислите ту количину бесрамности. И то изјави човјек чији је породица од породице крајње оскудног имовног стања деведестих година, за вријеме транзиције, дошла до ниво највећих милионера у Црној Гори. Kако су дошли до тог стања? Сигурно од његове премијерске плате и братове накнаде са Бироа рада?! У том истом временском периоду грађани су са нивоа сасвим солидног живота дошли до просјачког штапа, а јасно је и због чега. Зато што смо морали да плаћамо разне “лименке”, “прве банке”, “гаранције KАП-у”, “корупцију у Телекому” и много чега другог. И данас, поврх свега, његови укућани после свега што су уништили по сјеверу, долазе да преко хидроелекрана износе 95% профита насталог експлоатацијом ријека у Беранама и другим општинама на сјеверу. Тако да је јасно чије породице живе у благостању, чија се ђеца баханалишу и за ноћ троше двогодишње приходе наших породица. И то све на терет поштених, скомних породица, које никада нијесу ништа украле, отеле или злоупотријебиле. Породица које су само давали држави, а никада од ње узимале, породица које ништа нијесу зарадиле у времену транзиције. Не брукај се више и не даји сам себи аутоголове, посљедњи ервопски диктатору и гробару црногорске младости.

http://demokrate.me

Поделите:

4 Коментари

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here