Бећковић: Ђукановић је Бога прогласио за унутрашње питање Црне Горе

Поделите:

Недавно је Карл Билт изјавио да је православље највећи преостали непријатељ. Мора да је то чуо од неког ко то зна много боље од њега. У борби против тог највећег непријатеља испредњачила је мала Црна Гора, чији је актуелни режим званично објавио рат црногорско-приморској Митрополији СПЦ, поручио је српски академик Матија Бећковић.

– За почетак ратовања није случајно изабрао божићне дане, католичке и православне, да донесе закон којим је означио безакоње. Бог је проглашен унутрашњим питањем данашње Црне Горе и њене владајуће партије. Да подсјетимо, о Божићу је почела и истрага потурица опјевана у Горском вијенцу (које изгледа није ни било), па није далеко од плитке памети да су о овом Божићу планирали истрагу посрбица, како већ неко вријеме србомрсци зову Србе-Црногорце – каже Бећковић.

Бећковић наводи да је „српски народ у Црној Гори стављен ван закона, проглашен окупатором сопствене земље, лишен и историје, језика и писма, па су кренули да га лише и вјере, храмова и црквене имовине“.

– Да би одбранили своју имовину, нуде Српску православну цркву и њену имовину. На све то имају право зато што су побиједили на изборима – рекао је он и додао:

– Ударцем на храмове као да су извукли крајеугаони камен из темеља и заљуљали Црну Гору – преноси портал Борба.

– На позив црквених звона и својих духовних вођа, устао је вјерни народ у одбрану својих богомоља. Највиднија у том устанку је млада Црна Гора, за коју се вјеровало да је већ индоктринирана и изгубљена. Висока ријеч коју изговарају црквени великодостојници, позивајући на мир, разум и љубав, онај је луч за којим је кренуо народ да брани своје посљедње уточиште. Нове нужде рађају нове силе – закључује Бећковић.

sputniknews.com
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here