Bećković: Đukanović je Boga proglasio za unutrašnje pitanje Crne Gore

Podelite:

Nedavno je Karl Bilt izjavio da je pravoslavlje najveći preostali neprijatelj. Mora da je to čuo od nekog ko to zna mnogo bolje od njega. U borbi protiv tog najvećeg neprijatelja isprednjačila je mala Crna Gora, čiji je aktuelni režim zvanično objavio rat crnogorsko-primorskoj Mitropoliji SPC, poručio je srpski akademik Matija Bećković.

– Za početak ratovanja nije slučajno izabrao božićne dane, katoličke i pravoslavne, da donese zakon kojim je označio bezakonje. Bog je proglašen unutrašnjim pitanjem današnje Crne Gore i njene vladajuće partije. Da podsjetimo, o Božiću je počela i istraga poturica opjevana u Gorskom vijencu (koje izgleda nije ni bilo), pa nije daleko od plitke pameti da su o ovom Božiću planirali istragu posrbica, kako već neko vrijeme srbomrsci zovu Srbe-Crnogorce – kaže Bećković.

Bećković navodi da je „srpski narod u Crnoj Gori stavljen van zakona, proglašen okupatorom sopstvene zemlje, lišen i istorije, jezika i pisma, pa su krenuli da ga liše i vjere, hramova i crkvene imovine“.

– Da bi odbranili svoju imovinu, nude Srpsku pravoslavnu crkvu i njenu imovinu. Na sve to imaju pravo zato što su pobijedili na izborima – rekao je on i dodao:

– Udarcem na hramove kao da su izvukli krajeugaoni kamen iz temelja i zaljuljali Crnu Goru – prenosi portal Borba.

– Na poziv crkvenih zvona i svojih duhovnih vođa, ustao je vjerni narod u odbranu svojih bogomolja. Najvidnija u tom ustanku je mlada Crna Gora, za koju se vjerovalo da je već indoktrinirana i izgubljena. Visoka riječ koju izgovaraju crkveni velikodostojnici, pozivajući na mir, razum i ljubav, onaj je luč za kojim je krenuo narod da brani svoje posljednje utočište. Nove nužde rađaju nove sile – zaključuje Bećković.

sputniknews.com
Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here