БЕЋКОВИЋ О ЗАБРАНИ УЛАСКА: Мислио сам да кад умрем, живим у Црној Гори

Поделите:

Академик се огласио поводом одлуке да му због наводног угрожавања националне сигурности забране улазак у Црну Гору

Академик Матија Бећковић, за кога је према писању подгоричког „Дана“, Управа граничне полиције Црне Горе донела решење о забрани уласка у Црну Гору због наводног угрожавања националне сигурности Црне Горе, казао је да није добио решење о забрани уласка.

Он је рекао да му поводом евентуалне забране „све звучи невероватно“.

„Звучи ми то невероватно, не знам да ли да чекам да ту одлуку и званично добијем“, изјавио је Бећковић порталу Фос Медиа у Црној Гори.

Он је упитао да ли полиција има право то да уради истичући у шаљивом тону:

„Мало су ме предухитрили јер сам ја мислио да кад умрем, да живим у Црној Гори. Не знам да ли се то односи само на живог или на мртвог“.

Улазак је, према писању „Дана“, забрањен и историчарима Чедомиру Антићу и Александру Раковићу, као и српском политичару и правнику Дејану Мировићу, саопштено је том дневном листу из граничне полиције Црне Горе.

Управа полиције Црне Горе се, према истим наводима, још није званично огласила овим поводом.

Како пише „Дан“, старешинама на свим граничним прелазима је достављен списак особа које не смеју да уђу у Црну Гору, јер угрожавају националну сигурност земље.

Српски интелектуалци, којима је наводно забрањен улазак, били су најављени као говорници на прослави јубилеја Подгоричке скупштине, којим се обележава 100 година од победе у Првом светском рату, као и присаједињење Црне Горе Краљевини Србији и уједињење у Краљевину Срба, Хрвата и Словенаца, 1. децембра у Крипти Саборног Храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

Као главни разлог забране наводе се њихове раније изјаве, које су, по процени црногорских безбедносних служби, опасност по сигурност државе.

танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here