БЕЋКОВИЋ: Тумбаковић, Стојковић и Иванић спасили су част репрезентације Црне Горе

Поделите:

Академик Матија Бећковић честитао је Србима из фудбалске репрезентације Црне Горе на одлуци да бојкотују утакмицу против самопроглашеног Косова и истакао да су они својим поступком раздвојили спорт од политике.

Бећковић не прихвата тезу да је овим потезом политика поново умијешала прсте у спорт.

– Напротив, мислим да ни по чему нису умијешали политику у спорт, овим су раздвојили те двије ствари – рекао је Бећковић за београдски Ало.

Он сматра да су сада већ бивши селектор Љубиша Тумбаковић и играчи „Црвене звезде“ Филип Стојковић и Мирко Иванић, безусловним одбијањем да заиграју на утакмици, на неки начин спасили част те репрезентације.

– Свјесно су ушли у ризик да више никад не буду дио репрезентације Црне Горе и утолико је њихов гест љепши и значајнији – истиче Бећковић.

Српски академик који помно прати спортска дешавања, прокоментарисао је и ставове појединих црногорских медија да тамошња репрезентација више никад не би требало да буде састављена од играча „са стране“.

– Зашто би звали играче из Србије? Ево могу да зову играче са /самопроглашеног/ Косова. Само, и то је Србија – закључио је Бећковић.

Извршни одбор Фудбалског савеза Црне Горе смијенио је селектора Љубишу Тумбаковића, након што је одбио да води екипу на квалификационој утакмици за Европско првенство против селекције самопроглашеног Косова.

Меч против самопроглашеног Косова одбили су да играју и репрезентативци Црне Горе Мирко Иванић и Филип Стојковић, који играју за „Црвену звезду“.

РТРС
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here