Бела кућа: Као да наше обавештајне службе настоје да председника Трампа лише легитимности

Поделите:

АМЕРИЧКИ ПРЕДСЕДНИК ТВРДИ ДА НЕ РАСПОЛАЖЕ СНИМЦИМА СВОЈИХ РАЗГОВОРА СА КОМИЈЕМ

  • Доналд ТРАМП на свом Twitter-налогу написао дословно: „Ако се Русија уистину упорно трудила на нашим изборима 2016-те, у време док је на власти била Обамина администрација, зашто их они (Обамина администрација)  нису спречили?”

ЗАМЕНИК портпарола Беле куће Сара Сандерс изјавила је да се иза разговора о „руаким хакерима” крије покушај да се Доналд Трамп лиши легитимности као шеф државе.
Додатно је нагласила да обавештајне службе САД – сталним инсистирањем на мешању Русије у америчке председничке изборе –  „могу подрити легитимитет председника Трампа”.
Истрагу поводом „руског мешања” воде оба дома Конгреса САД, а Трамп је коначно изговорио да је вероватно да иза хакерских упада стоји Русија која је десетине пута такве оптужбе одбацила и назвала их пуким тврдњама без икаквих доказа.
Трамп је чак упро прстом у Барака Обаму, нагласивши: ако је мешања заиста било – Обама је био дужан да то спречи.
Написао је дословно: „Ако се Русија уистину упорно трудила на нашим изборима 2016-те, у време док је на власти била Обамина администрација, зашто их они (Обамина администрација)  нису спречили?”
Потом је додао: „Бивши саветник за питања националне безбедности, Џеј Џонсон, који је раније био високо рангирани сарадник обавештајне службе, потврдио је никакве директне везе између Трампа и Русије није било”.
Џонсон је био и шеф Министарства националне безбедности САД. А још је указао да ни везе Трамповог изборног штаба са Русијом нису откривене.
Трамп је, иначе, објавио преко Twitter да не располаже снимком својих телефонских разговора са смењеним директором Федералног истражног бироа Џејмсом Комијем.
Није ипак искључио да је неко снимао те његове разговоре.

Факти

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here