Бела кућа пред судом Билдерберг групе

Поделите:

Како пише Гардијан, тајни тродневни самит политичких и економских елита почео је у строго чуваном и изолованом луксузном хотелу Вестфилдс Мариот
Олуја која се подигла око Доналда Трампа помера се неколико миља западно од Беле куће, у конференцијски центар у месту Шантили, Вирџинија, где би проблематични председник требало да добије оцене од људи чије мишљење је заиста важно: од Билдерберг групе.
Како пише Гардијан, тајни тродневни самит политичких и економских елита почео је данас у строго чуваном и изолованом луксузном хотелу Вестфилдс Мариот. Хотел је затворен већ у среду, а читава армија људи задужених за уређење вртова је била ангажована да посади одговарајуће дрвеће по ободу овог места, како би заштитили повучене милијардере и шефове банака од свих радозналих очију.

Злослутно смештена на врх програма овогодишње конференције Билдерберг групе је тема коју описују ове речи: “Трампова администрација: Извештај о напретку”. Да ли ће председник бити смештен у притвор због својих твитова? Бити задржан годину дана? Или ће му бити речено да “испразни свој ормарић” и оде? Ако постоји место на ком председник може да чује речи: “отпуштен си!” то је Билдерберг, наводи Гардијан.

Бела кућа није желела да ризикује и на конференцију је послала неке од најважнијих људи из Трамповог тима како би бранили свог шефа: саветника за националну безбедност Х. Р. Мекмастера, министра трговине Вилбура Роса и Трамповог новог човека задуженог за стратегију Криса Лидела. Да ли је и сам председник могао да се појави и лично прими извештај о свом раду?

Хенри Кисинџер, “краљ” Билдерберг групе, посетио је Белу кућу пре неколико седмица да би разговарао о “Русији и другим стварима”, и наравно, Билдерберг конференција ће бити савршена прилика да “најмоћнији човек на свету” – по оцени Гардијана – са Трампом расправља о најважнијим глобалним питањима.

“Необично гунђање” америчког председника на састанку НАТО лидера у Бриселу ће засигурно бити преиспитано на састанку Билдерберг групе, која је своје име преузела од хотела у Холандији где је одржан њихов први састанак 1954. године.

Билдерберг група је позвала и генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга да се придружи самиту. Столтенберг ће предводити седницу интригантног назива: “Трансатлантски савез за одбрану: меци, бајтови и долари”. Њему ће се придружити холандски министар одбране и групица старијих европских политичара и страначких лидера, сви у нади да ће бити у могућности да поново успоставе оштећене трансатлантске односе после Трампове “незграпне” посете.

Данас

Поделите:

1 коментар

  1. Pošto se prvi puta susrećem s ovom stranicom, za predočeni tekst ne mogu procjeniti pouzdan ivor. Sami sadržaj napisa, s obzirom na spoznaje iz drugih izvora, cjenim vjerojatnim. Naslućuju se društvena previranja u SAD-u mogućim i očekivanim u zemlji u kojoj kapitalistička društveno-ekonomska formacija a otud i politika dosegla vrhunac. Otvara se pitanje kako održati postojeće stanje i koji put odabrati.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here