Београд добија аутобус за бескућнике: Моћи ће да се истуширају, ошишају, оперу веш…

Поделите:

Ускоро ће Београдом почети да кружи аутобус који ће бар мало олакшати живот свим људима који живе на улици.

“На Међународни дан бескућника објављујемо да ДрумоДом ускоро почиње са радом (после годину дана припрема).

Биће намењен свима у Београду који су у ситуацији бескућништва. Ради се о специјално адаптираном аутобусу који ће посећивати места где ови наши суграђани бораве и обезбедити им бесплатно туширање, тоалете, шишање, прање веша, и прилику за разговор

Тражићемо заједно трајна решења. ДрумоДом ће бити наш пројекат, пројекат свих људи који желе да подрже ове наше суграђане и суграђанке. Фотографије су од сличне услуге коју пружа организација “Лава Мае” у Сан Франциску”, пише у објави на Фејсбуку која се налази на страни ДрумоДром.

У Сан Франциску је пре три године исту ствар увела градска власт. Тамошњи аутобус три пута недељно стаје у центру града како би бескућници могли бесплатно да се окупају.

Пројекат је започео у јуну након што је путем интернет кампање сакупљено 75.000 долара за обнову старог аутобуса. Интернет компанија “Гугл” донирала је додатних 100.000 долара.

Процењује се да на територији Београда има између 3.000 и 5.000 бескућника, од којих 1.000 малолетника. Иза акције ДрумоДом стоји фондација Адра, а пројекат је радио архитектонски студио Топалоwоркс.

DDL

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here