Besmrtni puk u Beogradu: „Istorija srpskog naroda tesno je povezana sa istorijom Rusije“

Podelite:

Beograd će i ove godine svečano obeležiti Dan pobede. I ovog 9. maja, četvrti put zaredom, biće organizovana akcija „Besmrtni puk“, a potom i veliki koncert ruskih i srpskih umetničkih ansambala i grupa ispred Skupštine grada Beograda.

Kako je saopšteno na sastanku Organizacionog odbora manifestacije Dan pobede koji je održan u Ruskom domu u Beogradu, svečani marš Besmrtnog puka počeće u 17 sati ispred Spomen parka oslobodiocima Beograda i kretaće se Ruzveltovom ulicom i Bulevarom Kralja Aleksandra, sve do Skupštine grada Beograda, ispred koje će u 17 sati i 30 minuta biti održan tradicionalni svečani koncert, koji organizuje Ruski dom uz podršku Grada Beograda.
„Istorija srpskog naroda tesno je povezana sa istorijom Rusije. Mnogi Srbi sebe smatraju delom ruskog sveta, deleći isti sistem vrednosti. Prostor našeg zajedničkog sećanja znatno je širi od državnih granica. Pozivaju se učesnici akcije ’Besmrtni puk‘ da ponesu fotografije svojih rođaka koji su učestvovali u odbrani Srbije u Prvom svetskom ratu, borili se protiv fašističke okupacije Jugoslavije u Drugom svetskom ratu, kao i fotografije onih koji su branili Jugoslaviju od NATO agresije 1999. godine“, navodi se u saopštenju.
Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here