Безбедносне структуре Црне Горе дошле до сазнања: Мило Ђукановић планира да изазове велике инциденте са трагичним последицама

Поделите:

Према сазнањима којима располаже коалиција “За будућност Црне Горе”, постоји више планова за изазивање инсценираног насиља, чије би жртве могле да буду мирни и неупућени учесници тог скупа

Одлазеће структуре Мила Ђукановића могле би да изазову велике инциденте са трагичним последицама, а за то су ангажовали навијачке групе које би данас на скупу ДПС на Тргу независности у Подгорици требало да изведу низ напада на окупљене грађане. Ова информација дошла је из безбедносних структура Црне Горе, а јавност је о томе обавестил Данијела Срдановић, функционерка коалиције коју предводи Здравко Kривокапић.

Она је рекла да су информације о планираним нередима и крвопролићу стигле из безбедносних структура, што потврђује да њима располаже и Управа полиције Црне Горе. Одржавање тзв “Патриотског скупа”, који је у центру Подгорице Ђукановић заказао за 19 сати, са собом носи велике безбедносне али и здравствене ризике.

– Ти ризици са собом носе могуће трагичне последице. С обзиром на то да су неке од тих порука које смо добили дошле од врло упућених адреса, онда је јасно да путем ”оперативних сазнања” и Управа полиције зна за њих. Посебно желим да истакнем одговорност директора полиције Веселина Вељовића, као и Душка Марковића за ток и све последице овог догађаја, рекла је она.

Избори у Црној Гори
Према сазнањима којима располаже коалиција “За будућност Црне Горе”, Према сазнањима којима располаже коалиција “За будућност Црне Горе”, постоји више планова за изазивање инсценираног насиља, чије би жртве могле да буду мирни и неупућени учесници тог скупа.

– Изазивање нереда и насиља над учесницима скупа углавном би спроводиле убачене навијачке групе из окружења. О томе су нас обавестили наши извори. Сматрамо да је Управа полиција у обавези да превентивно делује у циљу спречавања насиља и могућих трагичних последица, рекла је Данијела Срдановић која је позвала полицију да спречи инциденте и да затвори све путне правце према Подгорици, као што је учињено недавно када су уведене мере против ширења вируса цовид 19.

Она је позвала присталице коалиције “За будућност Црне Горе” и других странака да остану код куће и да не учествују у Ђукановићевим плановима.

Владимир Божовић из ове коалиције потврђује да су добили забрињавајуће информације из безбедносних служби које говоре да група навијача, под наговором ДПС, планира да изазове инциденте на скупу Ђукановићеве партије.

– Одговорни припадници безбедносних структура Црне Горе су нас на време упозорили да постоји тај план са могућим трагичним последицама. О размери тих трагичних последица ни они нису желели да говоре, тако да вам то у овом тренутку не можемо пренети, рекао је Божовић.

Црногорска полиција, према нашим сазањима, добила је информације да инциденте у Пљевљима претходних неколико дана праве управо навијачке групе које су дошле из окружења. Иако је забележено десетак инцидената, нико до сада није приведен. Текст М.Ј. Фото Данијела Срдановић Вијести.ме Лука Зековић.

Приморавају раднике да присуствују скупу

Данијела Срдановић из коалиције “За будућност Црне Горе” казала је да располазе информацијама о томе да многи директори и руководиоци јавних управа и државних предузећа које су блиске одлазећој власти, на разне начине приморавају запослене да присуствују скупу Ђукановићевом скупу. Она каже да директори прете радницима и да праве спискове оних радника који су потврдили долазак.

-Апелујемо на запослене да се одлучно ослободе од притиска, претњи и уцена и да нам доставе информације о одговорним лицима који их застрашују. Тиме упозоравамо све руководеће кадрове одлазећег режима, као и остале који врше репресију над запосленима, да ће бити кривично процесуирани, казала је Срдановић.

 

Alo

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here