Bijeljina: Otkriven spomenik majkama poginulih boraca

Podelite:

U želji da oda počast majkama poginulih i nestalih boraca, inicijativu za podizanje spomenika u Bijeljini dalo je Udruženje porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice

U BIJELJINI je danas otkriven spomenik posvećen majkama poginulih srpskih boraca u svim ratovima. U želji da oda počast majkama poginulih i nestalih boraca, inicijativu za podizanje spomenika dalo je Udruženje porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice, a ideja je realizovana uz podršku brojnih humanih ljudi i organizacija.

Rezultat slika za Bijeljina: Otkriven spomenik majkama poginulih boraca

Spomenik su otkrili gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, savetnik Odeljenja za boračku, invalidsku i civilnu zaštitu Slaviša Savić i predsednik Udruženja Smilja Mitrović, a osveštali su ga sveštenici bijeljinskog eparhijskog namesništva.

– Skoro 30.000 sinova je svoje živote dalo za Republiku Srpsku, da bismo mi, danas, u njoj mogli da živimo. Kao što je Republika Srpska trajna, tako je trajan i bol majki koje su izgubili sinove i nadam se da će ovaj spomenik bar malo smanjiti taj bol koji osećaju, a svim borcima neka je večna slava i mir – poručio je Mićić.

Novosti

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here