БИКОВИЋ: Изван граница Србије проширити свест о кршењу Резолуције 1244 СБ УН

Поделите:

Глумац Милош Биковић, који је веома популаран у Русији, поставио је неколико фотографија на свом Инстаграм профилу, тражећи од својих пратилаца да подрже територијални интегритет Србије.

Он се посебно обратио Русима која га прате на Инстаграму, настојећи да се изван граница Србије прошири свест о кршењу Резолуције 1244 СБ УН.

„Победе су за нама, али и испред нас. Једна од њих је и очување целовитости Србије. Срећан Дан победе”, истакао је Биковић.

Ову објаву на Инстаграму, у оквиру које се налази и фотографију из филма „Балканска Међа”, Биковић је потписао са: „Нисам служио војску и ратовао, али је ово мој мандат. То је филм који ће помоћи да не заборавимо оне људе који судали своје животе за нас у борби за нашу слободу”.

На другој слици види се Биковићев деда (на слици лево), борац Народноослободилачке војске Југославије, иначе нишанџија у ПВО, и његов пријатељ борац Црвене армије (на слици десно). Фотографија је снимљена у Загребу, непосредно после ослобођења 1945. године”.


На полеђини те фотографија налази се порука тог борца Црвене армије и његова адреса, коју је глумац такође објавио, а последње речи у поруци су: „Молим вас немојте заборавити”.

„Није заборављено! Хвала вам за подвиг. Хвала вам за слободу”, навео је Биковић.

 

Политика

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here