Бил Гејтс открио шта би радио када би постао сиромашан

Поделите:

Бил Гејтс је један од најбогатијих бизнисмена на свету. Према подацима Форбса, богатство једног од оснивача компаније Микрософт процењено је на 89.3 милијарде долара.

Да није имао план, не би био овде где јесте, али наводи да би знао како да живи и са свега два долара дневно.

Уколико би његова фирма пропала, Гејтс у свом блогу истиче да би гајио пилиће. Гејтс је један од људи који су имали прилику да пропутују цео свет и упознају се са најутицајнијим имућним људима. Међутим, сусретао се и са сиромашнима, па истиче да су почели боље да живе након што су почели да гаје пилиће.

“То је право питање за скоро милијарду људи који данас живе у екстремном сиромаштву. Не постоји ниједан прави одговор, наравно, и сиромаштво изгледа другачије у зависности од места и дела света, али током мог рада у организацији, упознао сам много људи из сиромашних земаља који имају пилиће. Научио сам много о начину њиховог узгајања“, пише Гејтс.

Kако би објаснио свој начин размишљања, он додаје да су пилићи добра финансијска инвестиција јер се брзо репродукују и у Западној Африци по комаду може да се заради пет долара.

Он даље објашњава да су кокошја јаја здрава за целу породицу, јер су извор протеина.

Фондација о којој Гејст говори, Билл & Мелинда Гатес Фоундатион, сарађује са хуманитарном организацијом и помаже најсиромашнијим крајевима света обезбеђујући им стоку.

“Посебно је важно да омогућимо фармерима да купе птице исправно вакцинисане и прилагођене условима узгоја. Наш циљ је да помогнемо да 30 осто породица у супсахарској Африци има боље услове у узгајању животиња“.

 

Б92

 

Поделите:

1 коментар

 1. “Посебно је важно да омогућимо фармерима да купе птице
  исправно вакцинисане и прилагођене условима узгоја. Наш циљ
  jе да помогнемо да 30 осто породица у супсахарској Африци има
  боље услове у узгајању животиња“.
  Сатаниста – смислио како да побије становништво у “супсагхарској
  Африци”?!
  Покреће билошки рат против народа Северне Африке!!!

  Драган Славнић

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here