БИЛА ЈЕ СПОРТИСТА, ИГУМАНИЈА, ДИЛЕР ДРОГЕ ПА ЈЕ ОТИШЛА У РАТ: Ово је Багира, Српкиња из Горњег Милановца

Поделите:

Данијела Лазовић Србију је напустила новембру 2014. и отишла у место Снежное, где се придружила команди “Оплот” у чијем саставу је деловала проруски оријентисана јединица “Српски хукарски пук”

БАГИРА, најпознатија снајперисткиња на украјинском фронту, која ратује на страни проруских снага, у ствари је, Српкиња из Горњег Милановца.

У тексту у којем открива њен животни пут – од успешне спортискиње преко осуђеног дилера дроге и монахиње, до “заштитног лица” Срба на украјинском ратишту, “Блиц” наводи да су украјински медији у више наврата писали о овој Српкињи, али да су њен идентитет, детаљи из живота и начин на који је регрутована до сада остали скривени.

Међутим, лист наводи да им је извор близак породици снајперисткиње, рекао да је Лазовић тренирала рукомет као млада, а да се због тренинга из Горњег Милановца преселила у Голубац, близу манастира Тумане. Према речима неименованог извора, у једном тренутку је хтела да промени веру и буде муслиманка, али је одустала и решила да иде у манастир Тумане, где је постала игуманија, а њено ново име је било Ксенија.

“Често је одлазила у Београд, мада нико није знао због чега. Наводно је остајала код неке пријатељице. Чим би напустила манастир, скидала је мантију и понашала се потпуно другачије. Њени одласци на Косово били су све чешћи, све је било под велом тајне. Након неког времена постала је сумњива полицији”.

 

Novosti

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here