БИОГРАФИЈА УСТАШЕ KОЈИ ЈЕ СНИМИО „МИТ О ЈАСЕНОВЦУ“: Преварант, криминалац…

Поделите:

ХРТ не само што је промовисала ревизионистичку књигу и филм „Мит о Јасеновцу“ Романа Лељака, већ је за своју антисрпску пропаганду одабрала човека који је „осведочени лопов, који је крао и продавао оружје и опрему ЈНА, а уз то је преварант и фалсификатор“, тврди бивши обавештајац Божа Спасић

Лељак, иначе Словенац, омиљени је десничар у Хрватској и фалсификатор историјских чињеница, а како преноси портал Еxпресс.хр, почео је као припадник Kонтраобавештајне службе, да би накнадно његова војна каријера била напрасно прекинута због оптужби за крађу војне опреме, незаконито снимање и крађу новца. Према писању регионалних медија, он је касније осуђен на 14 месеци затвора.

Бивши обавештајац Божидар Спасић каже да је Љељак потпуно компромитован.

– Он јесте био сарадник војне службе безбедности и оптуживан је за разне ствари, а одлежао је и затворску казну због крађе оружја ЈНА из војног магацина код Марибора. Неке пушке и пиштоље је покрао ради продаје. Брзо је проваљен као припадник службе који, не само да одаје све тајне, већ и краде одређена документа о набавкама нафте за војску и муниције, о војним вежбама и слично. Покушавао је то да прода некоме на Западу, ја сумњам да је Немцима успео, преко неких новинара који су радили за БНД – објашњава Спасић.

Он напомиње да је Лељак у Словенији одавно „прочитан“, а да су „његове измишљотине оберучке пригрлили Хрвати“.

(Kурир)

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here