Битка за медије: Вучић купује медије као на бувљаку, не пита шта кошта!

Поделите:

Вест дана је да је Телеком купио кабловског оператера „Kоперникус“.

Сама по себи, та вест вероватно не би скренула неку већу пажњу обичног читаоца, али проблем настаје када мало дубље загребемо по причи која стоји иза ове, наизглед, безазлене, вести.

Наиме, Телеком (под контролом државе) купио је још једног кабловског оператера и сада можемо само да претпостављамо како ће то да утиче не медијску слику у земљи.

Уколико се све ово оствари, тј. ако Телеком ускоро преузме О2 и Прву, очекује нас још гори медијски мрак него што је то сада (можда делује да гори мрак од овог није могућ, али се плашимо да такав сценарио није нимало нереалан!).

Опозиција блиска Демократској странци (свим њеним фракцијама) тренутно контролише СББ кабловску мрежу, телевизије Н1, Нашу Балкан ТВ, Прву и О2, новине Блиц, НИН, Време, Недељник, Данас и неке локалне телевизије. И све је мањи њен медијски утицај јер Вучић, као апсолутни господар Србије контролише све што се тиче медија у њој и купује медије као на бувљаку, да би остварио превагу на медијском пољу у односу на снаге бившег режима.

Актуелни режим контролише телевизије Пинк, Хепи, СтудиоБ и неке локалне и регионалне телевизије, новине Информер, Ало, Српски телеграф, Вечерње новости, Политику и Kурир.

Надамо се да Телеком неће успети у намерама да купи телевизије О2и Прву. У супротном – готово нигде ништа нећемо моћи да чујемо било шта осим напредне и пропаганде Демократске странке.

Uzbuna

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here