BIVŠI BRITANSKI DIPLOMATA: Zašto NATO ne bombarduje Madrid 78 dana?

Podelite:

Bivši britanski diplomata Vilijam Malinson izjavio je za RT da je glavni dio problema koji uključuje katalonsku krizu „ogromna veličina Evropske unije i globalizacija, što dovodi do laganog uništavanja same nacionalne države“.

„Potkopavanje nacionalne države prouzrokuje da manji delovi postanu iritirani“, kaže on.

Malinson je zatim povukao paralele između onoga što se sada dešava u Španiji i događajima kada je NATO započeo neumoljivu agresiju na Jugoslaviju i glavni grad Beograd zbog pitanja nezavisnosti Kosova.

„Zašto NATO ne bombarduje Madrid 78 dana, jer je situacija slična na mnogo načina“, upitao se Malinson.

„U stvari, Kosovo je još više deo Srbije nego Katalonija Španije. Prisetimo se, u srednjem veku kada su se Ferdinand i Izabela zajedno pridružili svim tim delovima Španije. Zapamtite da je Španija jedinstvena zemlja, ali je konglomerat. Takođe moramo zapamtiti ovaj opasan udarac. Ovo će sve više i više hraniti baskijski bes. I naravno, ostali delovi Evrope, možda čak i Valonci u Belgiji, da ne pominjem Škotsku „, nastavio je on.

Malinson je sugerisao da je moguće rešenje za tekuću krizu „vađenje vrućih glava i dovođenje Rahoja da razgovara sa liderima Katalonije kako bi se pokušalo doći do nekog privremenog kompromisa dok se svi ne udruže i pokušaju da zaustave ove štetne efekte globalizacije i uništavanja nacije“.

„Držati posrednike što dalje“, naglasio je on.

 

 

Vostok
Podelite:

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here