BIVŠI POSLANIK LDP: Milicu Rakić nije ubio NATO, ubio je geler srpske vojske! (VIDEO)

Podelite:

Zoran Ostojić dugogodišnji član LDP i narodni poslanik te stranke, izjavio je da je NATO ubio samo 300 civila prilikom bombardovanja 1999. godine.

Gostujući u emisiji „posle ručka“ na TV Hapi, Ostojić je izneo teoriju zavere da Srbija krije prave podatke o NATO bombardovanju i manipuliše brojem ubijenih civila, kako bi navodno uveličala broj žrtava. Član LDP je izneo i svoje kontraverzne podatke.

„Ja znam da je 300 i nešto, video sam podatak i šta ćemo sada? Ja sam video državnu tajnu, a čim sam ja video državnu tajnu to više nije državna tajna“, rekao je Ostojić. Istaknuti političar iz LDP nije precizirao koji je dokument video i ko je sproveo taj popis žrtava.

Ovo je izazvalo žučnu raspravu između Ostojića sa jedne strane i Vojislava Šešelja i bivšeg ministra spoljnih poslova SRJ Živadina Jovanovića sa druge. Šešelj je izneo podatak da je po zvaničnim proverama stradalo oko 2.500 ljudi. Dok je Živanović rekao da podaci nisu tajna i da je izašlo čak 4. 000 stranica u vidu knjiga u kojima su popisani svi zločini NATO-a.

Ovo nije prvi put da se pojavljuju podaci koji poriču broj ubijenih civila, tako je Nataša Kandić predsednica političke nevladine organizacije „helsinški odbor za ljudska prava“ tvrdila da je ubijeno samo 758 osoba.

Ostojić je takođe sugerisao da je Milicu Rakić ubio geler od ispaljenog projektila protiv-vazdušne odbrane SRJ.

patriot

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here