БИВШИ ПОСЛАНИK ЛДП: Милицу Ракић није убио НАТО, убио је гелер српске војске! (ВИДЕО)

Поделите:

Зоран Остојић дугогодишњи члан ЛДП и народни посланик те странке, изјавио је да је НАТО убио само 300 цивила приликом бомбардовања 1999. године.

Гостујући у емисији „после ручка“ на ТВ Хапи, Остојић је изнео теорију завере да Србија крије праве податке о НАТО бомбардовању и манипулише бројем убијених цивила, како би наводно увеличала број жртава. Члан ЛДП је изнео и своје контраверзне податке.

„Ја знам да је 300 и нешто, видео сам податак и шта ћемо сада? Ја сам видео државну тајну, а чим сам ја видео државну тајну то више није државна тајна“, рекао је Остојић. Истакнути политичар из ЛДП није прецизирао који је документ видео и ко је спровео тај попис жртава.

Ово је изазвало жучну расправу између Остојића са једне стране и Војислава Шешеља и бившег министра спољних послова СРЈ Живадина Јовановића са друге. Шешељ је изнео податак да је по званичним проверама страдало око 2.500 људи. Док је Живановић рекао да подаци нису тајна и да је изашло чак 4. 000 страница у виду књига у којима су пописани сви злочини НАТО-а.

Ово није први пут да се појављују подаци који поричу број убијених цивила, тако је Наташа Kандић председница политичке невладине организације „хелсиншки одбор за људска права“ тврдила да је убијено само 758 особа.

Остојић је такође сугерисао да је Милицу Ракић убио гелер од испаљеног пројектила против-ваздушне одбране СРЈ.

патриот

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here