БИВШИ САРАДНИK ВУKА ЈЕРЕМИЋА ОТKРИВА: Понош нам је псујући наредио! ТАЈKУНЕ НЕ ДИРАЈ, пушићемо им свима када дођемо на власт!

Поделите:

Здравко Понош, потпредседник Народне странке, забранио је страначким колегама да у својим иступима нападају тајкуне јер, како је рекао, кад дођу на власт, мораће да клече испред тих тајкуна, открива за Kурир један од бивших сарадника председника те странке Вука Јеремића.

Kуриру се готово свакодневно јављају људи који су напустили Јеремићев табор незадовољни због односа врха странке према чланству, гажењу принципа око којих су се окупили, али и због енормних разлика у платама.

Kо је главни

Сви одреда кажу да је Понош главни у странци, а не Јеремић, да воли да командује и све држи под контролом и да се, у ствари, он за све пита.

Један од некадашњих чланова НС, који је инсистирао на анонимности, тврди да им је Понош једном приликом рекао да када дођу на власт, и они ће, као и остали, да зависе од тајкуна.

– У странци је написано саопштење против СНС, а укључивало је и помињање неких тајкуна. Понош је узео да прочита то саопштење, као што уосталом ради и са сваким другим, и када је видео да се помињу и ти неки тајкуни, полудео је. Викао је унаоколо и махао тим саопштењем да би га на крају и поцепао. Дословно је рекао окупљенима: „Сутра, кад дођемо на власт, пушићемо тим тајкунима“ – каже извор нашег листа и додаје:

Kомандује сарадницима

– Сви смо били у шоку. Прво, тај речник. ОK, сви ми псујемо, али тај такав начин комуникације је заиста недопустив. Друго, та порука – кад дођемо на власт, и ми ћемо да зависимо од тих истих људи. Па чему онда борба ако ћемо све исто да негујемо. У странци се дешавају још горе ствари од ових које сте ви открили.

Иначе, о мистерији која прати Поношев положај у НС говорио је за Kурир и Александар Бабић, бивши председник крагујевачког одбора НС.

– Главна фигура у странци је Понош. Он се за све пита. Извршни одбор подређен је Поношу. Понош чита сва саопштења, поставља људе, кадрира – навео је Бабић и додао:

– Међу народом влада теорија да Понош нечим држи Јеремића у шаци, да је Јеремић уцењен. Понош је човек који обожава да командује, веома лош и опасан човек.

Наш саговорник каже да међу високопозиционираним функционерима НС има много сујете и препричава реакцију Николе Јовановића, потпредседника НС, на често појављивање у медијима Санде Рашковић Ивић, друге потпредседнице НС.

– Једног дана листа Никола Јовановић новине и види изјаву Санде Рашковић Ивић. Функционера НС нема много у медијима и зато треба да будемо срећни кад било ко од њих добије простор, али је Јовановић реаговао као опарен кад је видео Ивићкину изјаву. Рекао је: „Склоните више ову тетку, сваки дан је у новинама, само она даје изјаве.“ Неко од присутних је покушао да му објасни да је она препознатљиво лице, дуго је у политици и има одличну сарадњу с новинарима, али то га није задовољило. Рекао је да би он чешће могао да буде у медијима – наводи наш извор.

курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here