BIVŠI SARADNIK VUKA JEREMIĆA OTKRIVA: Ponoš nam je psujući naredio! TAJKUNE NE DIRAJ, pušićemo im svima kada dođemo na vlast!

Podelite:

Zdravko Ponoš, potpredsednik Narodne stranke, zabranio je stranačkim kolegama da u svojim istupima napadaju tajkune jer, kako je rekao, kad dođu na vlast, moraće da kleče ispred tih tajkuna, otkriva za Kurir jedan od bivših saradnika predsednika te stranke Vuka Jeremića.

Kuriru se gotovo svakodnevno javljaju ljudi koji su napustili Jeremićev tabor nezadovoljni zbog odnosa vrha stranke prema članstvu, gaženju principa oko kojih su se okupili, ali i zbog enormnih razlika u platama.

Ko je glavni

Svi odreda kažu da je Ponoš glavni u stranci, a ne Jeremić, da voli da komanduje i sve drži pod kontrolom i da se, u stvari, on za sve pita.

Jedan od nekadašnjih članova NS, koji je insistirao na anonimnosti, tvrdi da im je Ponoš jednom prilikom rekao da kada dođu na vlast, i oni će, kao i ostali, da zavise od tajkuna.

– U stranci je napisano saopštenje protiv SNS, a uključivalo je i pominjanje nekih tajkuna. Ponoš je uzeo da pročita to saopštenje, kao što uostalom radi i sa svakim drugim, i kada je video da se pominju i ti neki tajkuni, poludeo je. Vikao je unaokolo i mahao tim saopštenjem da bi ga na kraju i pocepao. Doslovno je rekao okupljenima: „Sutra, kad dođemo na vlast, pušićemo tim tajkunima“ – kaže izvor našeg lista i dodaje:

Komanduje saradnicima

– Svi smo bili u šoku. Prvo, taj rečnik. OK, svi mi psujemo, ali taj takav način komunikacije je zaista nedopustiv. Drugo, ta poruka – kad dođemo na vlast, i mi ćemo da zavisimo od tih istih ljudi. Pa čemu onda borba ako ćemo sve isto da negujemo. U stranci se dešavaju još gore stvari od ovih koje ste vi otkrili.

Inače, o misteriji koja prati Ponošev položaj u NS govorio je za Kurir i Aleksandar Babić, bivši predsednik kragujevačkog odbora NS.

– Glavna figura u stranci je Ponoš. On se za sve pita. Izvršni odbor podređen je Ponošu. Ponoš čita sva saopštenja, postavlja ljude, kadrira – naveo je Babić i dodao:

– Među narodom vlada teorija da Ponoš nečim drži Jeremića u šaci, da je Jeremić ucenjen. Ponoš je čovek koji obožava da komanduje, veoma loš i opasan čovek.

Naš sagovornik kaže da među visokopozicioniranim funkcionerima NS ima mnogo sujete i prepričava reakciju Nikole Jovanovića, potpredsednika NS, na često pojavljivanje u medijima Sande Rašković Ivić, druge potpredsednice NS.

– Jednog dana lista Nikola Jovanović novine i vidi izjavu Sande Rašković Ivić. Funkcionera NS nema mnogo u medijima i zato treba da budemo srećni kad bilo ko od njih dobije prostor, ali je Jovanović reagovao kao oparen kad je video Ivićkinu izjavu. Rekao je: „Sklonite više ovu tetku, svaki dan je u novinama, samo ona daje izjave.“ Neko od prisutnih je pokušao da mu objasni da je ona prepoznatljivo lice, dugo je u politici i ima odličnu saradnju s novinarima, ali to ga nije zadovoljilo. Rekao je da bi on češće mogao da bude u medijima – navodi naš izvor.

kurir

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here