Бјела данас слави 55. рођендан, а ово нисте знали о њему!

Поделите:

За разлику од Драгана Бјелогрлића, једног од најмоћнијих људи у српској култури, његов брат близанац Горан ретко се појављује у јавности.

Браћа Бјелогрлићи рођени су пре 55 година у Опову. Прве две године живота провели су у Баранди, да би се после преселили у Београд где живе и данас. Ипак, сваког лета посећују своје село. Њихове комшије кажу да су браћа Бјелогрлићи одувек били фини људи.

– Драган је живахнији и енергичнији, Горан је некако током целог детињства био много мирнији. Мада, обојица воле да се шале са људима. Мајка им је јако фина, поштена жена. Преко лета она је стално овде у селу, а чим почне зима, одлази за Београд. Дивне су комшије – испричала је својевремено њихова комшиница из Баранде за “Пулсонлине”.

Велика трагедија задесила је породицу када им је отац преминуо. Браћа су тада имала само 18 година и били су принуђени да се боре за живот. Занимљиво је да глума и продукција ни Драгани, ни Горану нису били првобитни избор.

Драган се у основној школи истицао у математици, а освојио је медаљу и на Републичком такмичењу у краул техници пливања. Отац му је једном приликом рекао да изабере озбиљну професију се после средње школе уписао на Грађевински факултет. Иако му је добро ишло, на другој години је схватио да тиме не жели да се бави. Мајка и брат су подржали његову одлуку да напусти студије. Факултет драмских уметности уписао је из другог пута и пет година касније је дипломирао.

Супругу Мају упознао је почетком деведесетих на снимању рекламе за кухињски намештај. Маја је тада била студенткиња енглеског језика и књижевности и бавила се манекенством.

Данас имају двоје деце ћерку Миу (22) и сина Алексеја (18). Миа је студенткиња Факултета политичких наука, а Алексеј се бави фудбалом. О породици и приватном животу Бјела ретко прича.

Драганов брат близанац Горан по занимању је електроинжењер, али се бави продукцијом. Браћа Бјелогрлићи заједно воде продуцентску кућу “Kобра”, коју су основали 1994. године. Горан прати брата у сваком његовом пројекту. Радио је на филмовима као што су “Лепа села лепо горе”, “Рат уживо”, “Ивкова слава”, “Вратиће се роде”, “Монтевидео” и други, а у серији “Сенке над Балканом” чак се појавио у једној епизоди.

 

alo

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here