@bjutidingospo Што се тиче Твитер странке, размислите још мало о томе…

Поделите:

Што се тиче бизарне Твитер странке, а и Твитера уопште, подсећа ме на мој 16. или 17. рођендан, када смо блејали код мене на гајби дакле моја екипа ужа од нас на пример десетак и лик довео неку рибу из Крњаче, дизелашицу стереотипну, ал прича каже даље.

У то време смо у екипи имали интерну фору “то ти кева” која се односила на константно прозивање наших кева, јес глупо, мада је било смешно поготову када видиш да је ортак ушао на задња врата 18-ице, а ти на средња и онда се продереш “ЕЕ, де си”, овај као “де си”, а ти се дереш “Је л ти кева још с оним црнцем” и те форе. То је трајало неких годину дана, неке форе су чак и биле смешне, али шта год ко прича морало је да се заврши са “то ти кева” или “кеви” или “јел истина да ти кева још увек” шта год. То нам је било нормално, а прозивали смо кеве чак кевама јер је и њима било смешно, с тим што смо гледали да не буде много вулгарно. Дакле, већ смо ушли у рутину прозивања кева чак смо ишли на бизарије да смо једи ндругима слали телеграме са форама за кеве, јбг било је то време санкција и фрутеле, а пили смо и рум. То је заправо био рум за колаче, дакле неки шпиритус с есенцијом рума, али нама је било кева јер смо то мешали с кока колом, заправо нисмо имали лове за кока колу већ смо куповали фрутелу када смо имали паре, а кад нисмо онда неки сок који се зове “кола” и правио се каже се у кадама, дакле мала привреда, сваки крај је имао неку содаџиницу за црни и жути сок итд. То испијање рума смо звали “рум парти” и водили смо записнике, имамо све још увек, имали смо често и неке госте који су били записнички констатовани, ја сам био потпредседник удружења које се звало “Антиалкохоличарско друштво љубитеља рума”, што говори о мом активизму од раних дана. Дакле, праивмо ми те партије и заправо све што смо пили тих година био је рум који није рум и кока кола која није била кока кола, не знам како нисам ослепео тада, али младос лудос. Него да се вратим на почетак приче… тај рођендан.. Седимо тако и прозивамо кеве једни другима најопуштеније то иде већ уходано, јел истина да ти кева ово оно, па све могућше варијанте, па сипај мени ал сипај и кеви не знам ни ја више било је пре сто година. Али битно ј за причу да она риба с почетка приче из Крњаче, седи са нама цело вече и одједном почне да виче: Који сте ви ликови, брате, не могу да верујем брате.. Ми као шта се десило? Каже риба: Брате, не могу да верујем да прозивате кеве цело вече један другом и нико никога није скочио да бије.

Ми гледамо који је риби курац, гледамо ортака где је нашао ову калаштуру, ал заправо ради се о томе да и Твитер и та Шатро странка су један велики балон као што је у том тренутку био тај мој и да се то неће примити ни на Твитеру, а иначе Твитер има утицај раван нули ван твитера тако да се немојте ложити да оно шта пишете овде има икаквог утицаја ван твитера. Три недеље сам био ван твитера у разним екипама и нико није поменуо ни једну тему о којима се овде сваки дан бистрило. Немам ништа против да се бистри, само се немојте ложити да ћете променити нешто променим вам кеву.

Можда није битно за причу али је занимљиво: Док смо пили лажни рум и лажну колу, тресли смо пљуге у чашу са пићем јер је нека будала рекла да се ваљда тако ослобађа азот?! или нешто слично па као јаче удара што је било доста одвратно јер пијеш онај пепео, а буквално остане на дну чаше те већ после 2-3 рум коктела имаш у чаши бар прст пепела, а последње гутљаје цедиш кроз зубе. Ако имате било каквих недоумица да ли ми фали нека даска, могуће је да је и ово један од разлога, али немамо никога да направимо упоредно истраивање с обзиром на то да су сви тако пили, били пушачи или не… да ли је оставило неког значајнијег трага не можемо утврдити на концу, ал екипа је углавном жива додуше један је поблесавио па купио с женом стан на Карабурми, па кад смо га питали који курац неко иде на Карабурму тврдоглаво је рекао да му се баш свиђа и тако на силу смишљао неке аргументе и држао се њих пет година, а онда је пре неки месец кроз сузе признао да се зајебао и да га је наговорила жена на то, приде купио је неку надградњу жали боже не дихтују прозори а као купио ново, ал сад прц плаћај кредит још 25 дина кад не слушаш ортаке с којима си пио рум колу с пепелом и прозивао кеву.

Могао бих да мете и наравоученије то је популарно на инстаћу ал сви мећу на енглеском ваљда се тако сарива простота: Слушајте пријатеље, познају вас боље него што знате сами себе, чак и када вам се њихово мишљење о вашим потезима не свиђа – мени је спасило живот више пута. Ево овај да нас је слушао не би седео несрећан на Карабурми у надградњи и то још плаћао сваког месеца кроз кредит, а заправо смо му само желели добро.

Ево имам другара који нема потребе да ми образлаже своје мишљење, већ када му ја кажем нешто или се залетим у животу само ми каже: Размисли још мало о томе, и мени све јасно након тога. Тако што се тиче Твитер странке, размислите још мало о томе.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here