БЛАХА: Братислава неће признати Косово

Поделите:

Словачка неће признати самопроглашено Косово и учиниће све да подржи праведну борбу Србије, којој је учињена историјска неправда, рекао је предсједник словачког парламентарног Одбора за европска питања Лубош Блаха на састанку са представницима Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију.

Он је у Београду поручио српским колегама да никакви притисци неће промијенити став његове земље.

Члан Одбора за Косово и Метохију Александар Марковић захвалио је за подршку Словачке европским интеграцијама Србије, а посебно на принципијелном ставу о поштивању српског територијалног интегритета и суверенитета, саопштено је из Скупштине Србије.

– Посебно смо захвални што је Словачка гласала против пријема такозваног Косова у Унеско. Поздрављамо нашу досадашњу парламентарну сарадњу коју ћемо, надам се, у наредном периоду интензивирати – рекао је Марковић.

Он је указао да је данас положај и живот Срба и неалбанаца на Косову и Метохији тежак, посебно у енклавама и констатовао да слика у међународној заједници у односу на Србе, ипак, почиње да се мијења, чему свједочи и чињеница да је 13 земаља повукло признање самопроглашеног Косова.

РТРС
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here