Блиц: Дечији војни камп на Златибору само је почетак деловања РУСKЕ ПАРАМИЛИТАРНЕ ГРУПЕ

Поделите:

Руска паравојна група Е.Н.О.Т Kорп, која је обучавала српску децу у недавно затвореном војном кампу на Златибору, огласила се на свом званичном сајту рекавши да ће у будуће сличне активности наставити у тајности јер су овај пут, како кажу, непријатељу одали све инфомације и намере.

Међутим, судећи према објављеном тексту, стиче се утисак да је група управо и желела да покаже да неометано може да спроводи сличне акције наочиглед целог света.

“Предвидљива по завршници, али неочекивана по величини, била је наша прва мисија у братској Србији”, стоји на почетку текста којим се парамилитанти готово хвале доласком на Златибор.

Руска ултранационалистичка група читав пројекат описала је као “војни патриотски логор”, а његово затварање окарактерисала као апсурд. Нејасно је, пак, да ли су чланови Е.Н.О.Т Kорпа, дошли у Србију да шире “патриотску љубав”, како сами наводе, или да се обрачунају са русофобима.

“Али, за сада, оставимо по страни аргументе о поравнању снага и политичким приоритетима земаља које су део орбите интереса руског света. Главни закључак првог званичног пута у Европу јесте: да би непријатељ могао почети да реагује, мора знати време, место и природу догађаја, а онда да покуша да не заврши превише брзо остављајући времена за таласање. У случају да следимо елементарна правила информационе безбедности и уколико искористимо елементе мимикрије, можемо да организујемо колико год желимо кампова било ког трајања”, пишу они.

На крају, Е.Н.О.Т Kорп је, упркос ранијем затварању кампа, очигледно задовољан постигнутим па сличне акције ускоро најављује и у другим деловима света напомињући да се уз њихову помоћ земље могу ослободити погубног утицаја западне псеудоцивлизације.

“Сви ти закључци, сада потврђени не само на сопственом већ и на европском тлу, дају огроман простор за све наше присталице у другим земљама. У ствари, нећемо више довикивати непријатеља таквим отвореним информацијама о нашим плановима. Мало по мало. Заузврат, у низу европских земаља, у којима су постојали људи који су схватили погубни утицај западне псеудоцивилизације, желе да обнове традиционалне вредности. Наравно, уз нашу помоћ. Дакле, можемо рећи, неочекивано за себе, да постајемо међународни тим истомишљеника и већ размишљамо о започињању директног емитовања за публику енглеског говорног подручја. Уз божју вољу, урадићемо то ове године. Све за домовину, све за победу”, закључује се у тексту.

Подсетимо, камп на Златибору у жижу јавности је дошао пре неколико дана када су се појавиле информације да су у њему деца и млади до 24 године учили сналажење у природи, оријентиринг, али и да рукују репликама оружја, експлотивним направама у виду петарди…

Слични кампови нису непознаница у Русији, али ни у нашој земљи, те ово није први пут да деца из Србије учествују у њима. У априлу је тридесет тинејџера из Србије отпутовало је у Русију да присуствују Међународном кампу ратне патриотске омладине.

Блиц

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here