Блиц: Маја Гојковић министарка културе, Чанак могућа замена

Mesto: Beograd Datum: 15.01.2018 Dogadjaj: POLITIKA - predsednica Skupštine Srbije raspisala je danas izbore za skupštine Beograda, Bora i Aranðelovca Licnosti: Maja Gojkoviæ
Поделите:

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић биће нова министарка културе и информисања, док би нови председник парламента могао да буде неко ко није део владајуће коалиције, пише лист “Блиц”. Kао један од кандидата за њену “замену” у парламенту лист наводи Ненада Чанка.

Позивајући се на неименован извор из врха власти, лист наводи да је Маја Гојковић одавно показала интересовање да замени актуелног министра културе и информисања Владана Вукосављевића који се “на тој позицији није најбоље снашао”.

Маја Гојковић за обављање нове функције има подршку председника, премијерке и свих у Влади.

Извор наводи да је један од кандидата за новог председника парламента лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак, а да би до краја јуна требало да се заврши прича о реконструкцији владе.

Осим министра културе, Блиц пише да би Владу могао да напусти и министар спорта Вања Удовичић због бројних афера, али и министар привреде Горан Kнежевић из приватних разлога.

Премијерка Ана Брнабић упутила је предлог Скупштини Србије да акутелни градоначелник Београда Синиша Мали буде нови министар финансија, уместо Душана Вујовића који се са тог места повукао из личних и породичних разлога.
Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here