Блокада и за Вибер?!

Поделите:

Након Телеграм, ЛинкедИн и још неких апликација Русија би могла да блокира и Вибер.

Вибер је већ на црвеној линији, јер одбија да преда корисничке преписке и податке о корисницима. „Не можемо да предамо нешто што немамо“, објавила је Вибер компанија као одговор руским властима на захтев да им се предају тражени подаци, објавио је Битцоин.цом сајт, наводећи да многи Битцоин корисници користе Вибер за разговор о криптовалутама.

Kључеве енкрипције, које захтевају руске власти, једноставно није могуће добити, јер Вибер не прати преписке корисника, које су енкриптоване саме по себи и Вибер нема увид у то шта корисници шаљу једни другима. Уз то, Вибер има опцију да се обрише послата поруку код свих особа у чету, и то неограничено. На тај начин не остаје никакав траг о поруци ни код кога.

Зашто је Вибер најсигурнија апликација међу популарним у Србији
Вибер представник за медије је још раније изјавио да руске власти могу свакако да траже директно од корисника да им предају своје преписке, јер их Вибер нема. Такође, Вибер сарађује са властима свих земаља у којима послује, али неке линије не прелази – предаја кључева енкрипције је једна од њих и Вибер ће се потрудити да тако и остане.

Вибер: Зашто Вибер, а не све остале апликације
Вибер прозвао Вацап и Фејс, објаснио оно важно
Руски министар телекомуникација рекао је за руску агенцију ИТАР-ТАСС да власти свакако могу да предузму исте кораке, као у случају Телеграм апликације, ако суд одлучи тако.

Због Телеграм апликације у Русији су у једном моменту блокирали „пола“ интернета, како би зауставили функционисање апликације.

За сада није издат налог за блокирање Вибер апликације, али би се ситуација у наредном периоду могла променити, ако се за то створе услови пише извор.

 

мондо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here