Блумберг се регистровао као демократа и фактички започео кампању за 2020. донацијом од 1.8 милијарде долара!

Поделите:

Бивши градоначелник Њујорка Мајкл Блумберг поклонио је Универзитету “Џон Хопкинс” 1,8 милијарди долара за јачање финансијске помоћи студентима који долазе из породица слабијег материјалног стања.

Универзитет у Балтимору је саопштио да је ово највећа донација некој образовној инситуцији у САД и да ће захваљујући томе од јесени укинути студентске кредите и понудити стипендије које не морају да се врате.

Блумберг, бивши студент тог универзитета, рекао је да очекује да ће ова донација омогућити универзитету да понуди великодушније стипендије и смањи терет дуга дипломцима.

“Америка се показује у најбољем издању када награђујемо људе на основу квалитета њиховог рада, а не дубине џепа. Онемогућавање студентима да похађају колеџ на основу њихове могућности да плате школовање угрожава једнаке могућности”, поручио је Блумберг.

Блумберг (76) је један од најбогатијих људи на свету. Завршио је “Хопкинс” 1964. године, градоначелник Њујорка је био од 2002. до 2013. године, а амерички медији пишу да би могао и да се кандидује за председника 2020.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here