Blumberg se registrovao kao demokrata i faktički započeo kampanju za 2020. donacijom od 1.8 milijarde dolara!

Podelite:

Bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg poklonio je Univerzitetu “Džon Hopkins” 1,8 milijardi dolara za jačanje finansijske pomoći studentima koji dolaze iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

Univerzitet u Baltimoru je saopštio da je ovo najveća donacija nekoj obrazovnoj insituciji u SAD i da će zahvaljujući tome od jeseni ukinuti studentske kredite i ponuditi stipendije koje ne moraju da se vrate.

Blumberg, bivši student tog univerziteta, rekao je da očekuje da će ova donacija omogućiti univerzitetu da ponudi velikodušnije stipendije i smanji teret duga diplomcima.

“Amerika se pokazuje u najboljem izdanju kada nagrađujemo ljude na osnovu kvaliteta njihovog rada, a ne dubine džepa. Onemogućavanje studentima da pohađaju koledž na osnovu njihove mogućnosti da plate školovanje ugrožava jednake mogućnosti”, poručio je Blumberg.

Blumberg (76) je jedan od najbogatijih ljudi na svetu. Završio je “Hopkins” 1964. godine, gradonačelnik Njujorka je bio od 2002. do 2013. godine, a američki mediji pišu da bi mogao i da se kandiduje za predsednika 2020.

Tanjug

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here