Бојана Маљевић: Нисам се дистанцирала од протеста, него од Бошка Обрадовића

Поделите:

“Нема потребе да цитирам све његове изјаве на основу којих сам ја, и не само ја, закључила да има фашистичке ставове или подржава осведочене фашисте из историје”, објаснила је Маљевић

Глумица Бојана Маљевић рекла је да се није дистанцирала од протеста, али да јесте од Бошка Обрадовића.

“Грађани морају да се дистанцирају од таквих потеза опозиције који штете свима, а корист доносе само лидеру Двери и Александру Вучићу. Сматра да је властима био потребан инцидент на протестима”, рекла је Маљевић на Н1.

Она сматра да је “доста рађено на томе да се имиџ мирних протеста наруши”.

“Радикализација је потребна на ненасилан начин. Важно је да се у томе истраје… Тај Бошко није он ухапшен, ухапшена су нека деца. Мислим да је то дословно страшно. Таквих ствари може да буде све више. Kада су протести ненасилни и када изражавају своје незадовољстов на другачији начин, до тога не може да дође”, рекла је Маљевић.

Она је додала да је у суботу увече реаговала импулсивно на Твитеру.

“Написала сам га када је Бошко Обрадовић био сам на улазу у РТС. Не могу да пристанем на то да слободу освајам са човеком који има овакве ставове”, поручила је гошћа Новог дана и рекла да је Обрадовић реагујући на пресуду Радовану Kараџићу написао: “Неправда боли. Kада ће одговарати ратни злочинци и масовне убице Kлинтон, Шредер, Блер, Солана, Тачи, Харадинај, Готовина, Орић… Пресуда Радовану Kараџићу није ништа друго него наставак НАТО бомбардовања другим средствима. Не признајем антисрпски Хашки суд нити његове пресуде.”

“Мислим да то много говори о његовим ставовима који нису непознати јавности. Нема потребе да цитирам све његове изјаве на основу којих сам ја, и не само ја, закључила да има фашистичке ставове или подржава осведочене фашисте из историје”, објаснила је Маљевић.

Истакла је да је Радован Kараџић, по пресуди међународног суда, ратни злочинац и да морамо да се суочимо са тешком прошлошћу, јер се без тога, неко зло стално врти у круг.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here