Бокан: ДРУГОСРБИЈАНСКЕ ПРИНЦЕЗЕ НА ЗРНУ (ТВРДОГ) ГРАШКА

Поделите:

“Случај Ћирјаковић” нема превише везе с њим самим и његовим (сочним и често претерано бодљикавим) коментарима. Већ са његовим “судиницама” (суђајама?).
Оне су се ту сад нацртале и пројавиле у свој својој фрустрираној неспособности да отрпе макар делић онога што иначе паушално и тако олако деле, и левицом и десницом.
Оне су пост-титоистичке принцезе на зрну грашка (а то зрнце претврдог грашка смо ваљда сви ми, у односу на њих скоро неприметни и друштвено неутицајни) који их тако невероватно нервирамо. Зато што смо “још увек” живи и што, забога, постојимо, надживевши све српске поразе и бруталне принцезијанске победе (тријумфе њима наклоњене и блиске стране).
Скоро су нас па “дератизовале” и уклониле са јавне сцене – кад оно невоља! Још постојимо, мрдамо мозгом и неподношљиво нервирамо идеолошки одувек једино подобне полит-комесарке (старог и новог доба).
Оне то, напросто, не могу да схвате. Да нас није помела њихова послепоноћна и после-1999овска гвоздена метла, као толике друге, а у њиховој “скраћеној Југославији” којом брижно и љутито лете попут нашминканих лешинара, успут пресуђујући и царујући, све у 16.
Оне би да нам “скрате канџе” и обрежу и то мало утицаја, у својој размаженој и нетрпељивој пројекцији онога на шта их једино (онако дивље-зверолики) подсећамо.
Дигитализација, по њима, ионако значи “брисање свега неподобног”, оног што, замислите само, и даље утиче на младе Србе и Српкиње, чак и у оваквој, одасвуд притиснутој и пригњеченој Србијици. Мислим, “стварно грозно”…

А, иначе, баш Ћирјаковић их највише (од свих) нервира управо због неочекиваног “бумеранг ефекта” његовог, њима тако сличног метода “комуникације” са неистомишљеницима.
Само што је сада он на другој обали у односу на раније и те његове вербалне каменице одједном ударају по њима. И тек сад оне примећују грубост и оштрину оваквих иглица и бодљица, пошто им то код њега раније није сметало (напротив!). Али, онда је то било усмерено у истом правцу, али у супротном смеру. Па их није болело, већ забављало и радовало
Дошле маце на вратанца, тамо где им је својевремено било супер и сасвим ОК, исто то што им сада тооооолико смета.

Другосрбијанска реторика на њих примењена их сад ужасава, а да не капирају како себе гледају у огледалу.
“Мајмун(ица) себе види у зрцалу”, како рече један њихов давно умрли идеолошки и сваковрсни непријатељ.

P. S.
Ваљда се “женски мајмун” може и овако назвати (“мајмуницом”), на родно коректан начин.

Фејсбук Драгослав Бокан

ДРУГОСРБИЈАНСКЕ ПРИНЦЕЗЕ НА ЗРНУ (ТВРДОГ) ГРАШКА"Случај Ћирјаковић" нема превише везе с њим самим и његовим (сочним и…

Gepostet von Dragoslav Bokan am Montag, 15. Juli 2019

Поделите:

1 коментар

  1. Шта означава презиме Ћирјаковић? Помагајте. Ко му је дао такво презиме и када? Можда он зна. Етимолошки његово презиме има значење на хебрејском у смислу “јеврејин оса” или “стршљен еврејин”, значи опасан, онај који хоће и може убости.
    циръа ж.р. [мн.ч. цраот]= оса
    кова м.р.[коваим, ковъэй-]= шапка, шляпа
    ић= наставак за умањење, деминутив
    Можда је и цоек Ћирјаковић само фасадни србин??

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here