Боки 13 прети политичким земљотресом, доказе против Заева чува на сигурном

Поделите:

Ријалити звезда из Северне Македоније Бојан Јовановски, познатији као Боки 13, рекао је полицији на саслушању да има доказе против премијера те земље Зорана Заева и његових сарадника, међу којима је и његов саветник Зоран Башановић.

Доказе о умешаности у афери „Рекет“ сачувао је на сигурном, и то на више адреса, преноси „Курир“, позивајући се на неименовани извор.

Боки 13 се сумњичи за рекетирање бизнисмена Јордана Камчева, од кога је узео 1,5 милиона евра у кешу, како специјална тужитељка, штићеница Заева Катица Јанева, не би поднела захтев за продужење његовог притвора.

Јовановски је на саслушању рекао, како наводи лист, да ће се у Македонији догодити политички земљотрес буде ли му се нешто догодило у затвору, као и да ће се отворити Пандорина кутија и да нико неће бити поштеђен.

„Ако ме убијете у затвору, пашће и многи политичари, а ту мислим и на Заева и његову владу. Имам доказе против Заева и државног врха. И све сам оставио на сигурном код мајке и на још неколико адреса. Ако ми се нешто догоди, ако ме убијете, обесите и то покушате да представите као самоубиство, будете ли ме овде тукли, мучили, застрашивали, у Македонији ће доћи до политичког земљотреса“, рекао је Боки 13 на саслушању.

Лист преноси, позивајући се на изворе у Северној Македонији, да те претње нису наивне и да су у игри „озбиљни људи и огромне паре“, јер је Боки 13 рекетирао многе, а да је овај случај само „врх леденог брега“.

„Виђао се са министром полиције Оливером Спасковским и градоначелником Скопља Петреом Шилеговим, као и Александром Кирацовским, бившим генералним секретаром СДСМ-а, странке на чијем је челу Зоран Заев. Он је одржавао везе и са градоначелником Куманова Максимом Димитријевским“, рекао је извор листа.

Како се наводи, Јовановски се виђао и са страним дипломатама, попут амбасадора Словеније, Велике Британије и другима.

Јовановски је смештен у „хашко одељење“ затвора у Скопљу, где нема луксуза на који је навикао — изолација је лоша, а ћелијама је неопходна реконструкција.

Он ћелију дели са једним притвореником, због безбедносне процене да не треба да буде издвојен.

У четвртак је италијански портал „Верита“ објавио снимак на коме се види да је Боки 13 са својим пријатељем Зораном Милеским, који је исто ухапшен, узео од Камчева 1,5 милиона евра у кешу.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here