“Боље споменик Мусолинију него Титу”

Поделите:

“Боље да власт у Црној Гори подигне споменик Мусолинију, него Титу”, поручио је митрополит црногорско приморски Амфилохије.

Он је то изјавио на централној прослави поводом стогодишњице Подгоричке скупштине у храму Христовог васкрсења у Подгорици.

Прославу је организовао Српски национални савет Црне Горе, наводи ЦдМ.

Иако су одлуке Подгоричке скупштине из 1918. године проглашене ништавним, славило се 100 година од преврата у Црној Гори. Амфилохије је, каже, забринут због понашања појединих политичара.

– Ја не могу да их препознам, нарочито од 1991. па на овамо. Зна се да је Ђукановић био на Kосову, са Милошевићем, учествовао у рату око Дубровника. Само Црногорци могу да поништавају одлуке старе 100 година. Потезати питања стара 100 година и на њима градити будућност Црне Горе ја то не разумем. Kакав је дух иза тога?! То је дух крвних освета, против којих се борио Свети Петар Цетињски. Ја се у бога надам да ће овај трагични догађај у Скупштини помоћи да се вратимо изворној Црној Гори, краљу Николи – казао је, између осталог Амфилохије.

Тврди да власт гради будућност на братоубилаштву, па их је замолио да то више не чине.

– Немојте да повампирујте мржњу и братоубилаштво – поручио је Амфилохије.

Осврнуо се и на најављено подизање споменика Титу, истичући да је боље да власт подигне споменик Мусолинију.

– Мање је заслужан за катастрофу Подгорице, од Јосипа Броза. Ако хоће некоме да подижу споменик, боље Мусолинију, него Јосипу Брозу. Више је он заслужан за бомбардовање Подгорице – казао је Амфилохије.

 

Вести

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here