“Bolje spomenik Musoliniju nego Titu”

Podelite:

“Bolje da vlast u Crnoj Gori podigne spomenik Musoliniju, nego Titu”, poručio je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije.

On je to izjavio na centralnoj proslavi povodom stogodišnjice Podgoričke skupštine u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Proslavu je organizovao Srpski nacionalni savet Crne Gore, navodi CdM.

Iako su odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine proglašene ništavnim, slavilo se 100 godina od prevrata u Crnoj Gori. Amfilohije je, kaže, zabrinut zbog ponašanja pojedinih političara.

– Ja ne mogu da ih prepoznam, naročito od 1991. pa na ovamo. Zna se da je Đukanović bio na Kosovu, sa Miloševićem, učestvovao u ratu oko Dubrovnika. Samo Crnogorci mogu da poništavaju odluke stare 100 godina. Potezati pitanja stara 100 godina i na njima graditi budućnost Crne Gore ja to ne razumem. Kakav je duh iza toga?! To je duh krvnih osveta, protiv kojih se borio Sveti Petar Cetinjski. Ja se u boga nadam da će ovaj tragični događaj u Skupštini pomoći da se vratimo izvornoj Crnoj Gori, kralju Nikoli – kazao je, između ostalog Amfilohije.

Tvrdi da vlast gradi budućnost na bratoubilaštvu, pa ih je zamolio da to više ne čine.

– Nemojte da povampirujte mržnju i bratoubilaštvo – poručio je Amfilohije.

Osvrnuo se i na najavljeno podizanje spomenika Titu, ističući da je bolje da vlast podigne spomenik Musoliniju.

– Manje je zaslužan za katastrofu Podgorice, od Josipa Broza. Ako hoće nekome da podižu spomenik, bolje Musoliniju, nego Josipu Brozu. Više je on zaslužan za bombardovanje Podgorice – kazao je Amfilohije.

 

Vesti

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here