BOMBONJERA U OBLIKU VELIKE ALBANIJE Prodaje se širom Srbije, kada se otvori sledi neprijatno iznenađenje, a na poleđini poruka upućena svim Srbima!

Podelite:

U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije naglašavaju da je ovakav način deklarisanja mimo svih zakonskih normi, ali i nepoštovanje građana naše zemlje.

Veliki broj trgovinskih lanaca u Srbiji u svojoj ponudi ima “Kamila” bombonjere, na čijoj deklaraciji je jasno istaknuto da je “uvoz sa Kosova” čime se grubo krši Ustav Srbije, gde u preambuli stoji da je to sastavni deo naše zemlje, kao i preporuke Minstarstva trgovine.

Da sve bude gore, kada se otvori kutija, primetno je da su čokoladne bombone poređane u obliku “velike Albanije”, čime je upućena jasna provokacija svim kupcima i građanima u Srbiji.

Nadležni organi, analtičari i predstavnici Udruženja potrošača najoštrije su osudili prodaju ovakvog proizvoda u našoj zemlji i poručili da on pod hitmo mora da bude i sklonjen sa rafova.

– U prodavnici sam naišao na bombonjeru “Kamila”, koja naoko izgleda lepo i odlučio sam da je kupim. Iskreno, nisam obratio pažnju na deklaraciju jer to nikada ne zagledam. Kada sam došao kući, slučajno sam pogledao i pao mi je mrak na oči. Na deklaraciji proizvoda koji sam kupio u Srbiji stoji zemlja porekla Kosovo. Nisam mogao da verujem da je neko to dozvolio- svedoči vidno razočaran građanin Srbije.

Hitna reakcija
Analitičar i izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku Mišel Zubenica rekao je da ovakve stvari ne bi smele da se događaju u Srbiji i da bi ovaj proizvod što pre morao da bude sklonjen sa rafova.

– Stav naše zemlje po pitanju Kosova je jasan, kao i naš Ustav. S toga ne bi smo smeli da dozvolimo da na rafovima viđamo proizvode sa kosovskom deklaracijom. Sve mi je ovo dodarno neshvatljivo ako imamo u vidu da oni već dugo drže 100 odsto takse na našu robu i da se naše firme muče da neki proizvod plasiraju na Kosovo. Uz sve to bombonjera ima oblik “velike Albanije”, što je direktna provokacijaza svakog našeg građana.

U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije naglašavaju da je ovakava način deklarisanja mimo svih zakonskih normi, ali i nepoštovanje građana naše zemlje.

– Postavili su bombone malo ukoso da se ne bi lako primetilo. To je ogromna provokacija i ne mogu da verujem da još uvek stoji u rafovima u prodavnica – požalio se razbesneli potrošač.

Jasni propisi
Nadležni organi smatraju da ima propusta u ovakvm načinu deklarisanja i napominju da carina, a potom i svi ostali moraju biti mnogo pažljiviji i rigoroznijij za poslovanje distributera na ovakav način.

 

Alo

Podelite:

2 Komentari

  1. Niej to jedino što greši Ministarstvo trgovine. Ono se ponaša protivustavno i u tome što dozboljava da se deklaraciej na srpskom jeziku obvjavljuju samo hrvatskim pismom, pa ispada da Srbi nemaju svoje pismo. Imaju, naravno, ali Ministarstvo trgovine dozvoljava kršenje Člana 10. Ustavaa Srbije. U svakoj pravnoj državi takav ministar bi odmah podneo neopozivu ostavku. Ali, toag kod nas neema jer je ministar Ljajić zaštićen kao “beli medved” zašto je čovek iz manjine, a kod nas manjine u jeziku i pismu imaju veća prava od Srba, jer njima niko ne sme da menja pismo, a Srbima u Srbiji može ko hoće da menja pismo po svojoj želji.

  2. Šta očekujete od Ljaajića. Tog vječitog ministra je već davno trebalo pocesuirati. Ugljanin jeste politički zlikovac, ali on ne skriva kao Ljajić svoje namjere, djelovanje, neprijateljsko djelovanje protiv Srbuje, što je poštenije. Ljajić radi ispod žita protiv Srbije. Zara smo svi ćoravi kod očiju. Kao prdesjednik Stambene komisje počinio je ogromnu štetu, posebno sa hiljadama kvadrata tuđih stanova i hiljadama kvadrata poslovnog prostora. Da li ima bilo ko hrabrosti da iznese prošlost Ugljaninovu i Ljajićevu, šta su radili, gdje su živjeli prije petooktobarske piromanske revoilucije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here