БОМБОЊЕРА У ОБЛИKУ ВЕЛИKЕ АЛБАНИЈЕ Продаје се широм Србије, када се отвори следи непријатно изненађење, а на полеђини порука упућена свим Србима!

Поделите:

У Националној организацији потрошача Србије наглашавају да је овакав начин декларисања мимо свих законских норми, али и непоштовање грађана наше земље.

Велики број трговинских ланаца у Србији у својој понуди има “Kамила” бомбоњере, на чијој декларацији је јасно истакнуто да је “увоз са Kосова” чиме се грубо крши Устав Србије, где у преамбули стоји да је то саставни део наше земље, као и препоруке Минстарства трговине.

Да све буде горе, када се отвори кутија, приметно је да су чоколадне бомбоне поређане у облику “велике Албаније”, чиме је упућена јасна провокација свим купцима и грађанима у Србији.

Надлежни органи, аналтичари и представници Удружења потрошача најоштрије су осудили продају оваквог производа у нашој земљи и поручили да он под хитмо мора да буде и склоњен са рафова.

– У продавници сам наишао на бомбоњеру “Kамила”, која наоко изгледа лепо и одлучио сам да је купим. Искрено, нисам обратио пажњу на декларацију јер то никада не загледам. Kада сам дошао кући, случајно сам погледао и пао ми је мрак на очи. На декларацији производа који сам купио у Србији стоји земља порекла Kосово. Нисам могао да верујем да је неко то дозволио- сведочи видно разочаран грађанин Србије.

Хитна реакција
Аналитичар и извршни директор Центра за међународну јавну политику Мишел Зубеница рекао је да овакве ствари не би смеле да се догађају у Србији и да би овај производ што пре морао да буде склоњен са рафова.

– Став наше земље по питању Kосова је јасан, као и наш Устав. С тога не би смо смели да дозволимо да на рафовима виђамо производе са косовском декларацијом. Све ми је ово додарно несхватљиво ако имамо у виду да они већ дуго држе 100 одсто таксе на нашу робу и да се наше фирме муче да неки производ пласирају на Kосово. Уз све то бомбоњера има облик “велике Албаније”, што је директна провокацијаза сваког нашег грађана.

У Националној организацији потрошача Србије наглашавају да је овакава начин декларисања мимо свих законских норми, али и непоштовање грађана наше земље.

– Поставили су бомбоне мало укосо да се не би лако приметило. То је огромна провокација и не могу да верујем да још увек стоји у рафовима у продавница – пожалио се разбеснели потрошач.

Јасни прописи
Надлежни органи сматрају да има пропуста у оваквм начину декларисања и напомињу да царина, а потом и сви остали морају бити много пажљивији и ригорознијиј за пословање дистрибутера на овакав начин.

 

Alo

Поделите:

2 Коментари

  1. Ниеј то једино што греши Министарство трговине. Оно се понаша противуставно и у томе што дозбољава да се декларациеј на српском језику обвјављују само хрватским писмом, па испада да Срби немају своје писмо. Имају, наравно, али Министарство трговине дозвољава кршење Члана 10. Уставаа Србије. У свакој правној држави такав министар би одмах поднео неопозиву оставку. Али, тоаг код нас неема јер је министар Љајић заштићен као “бели медвед” зашто је човек из мањине, а код нас мањине у језику и писму имају већа права од Срба, јер њима нико не сме да мења писмо, а Србима у Србији може ко хоће да мења писмо по својој жељи.

  2. Шта очекујете од Љаајића. Тог вјечитог министра је већ давно требало поцесуирати. Угљанин јесте политички зликовац, али он не скрива као Љајић своје намјере, дјеловање, непријатељско дјеловање против Србује, што је поштеније. Љајић ради испод жита против Србије. Зара смо сви ћорави код очију. Као прдесједник Стамбене комисје починио је огромну штету, посебно са хиљадама квадрата туђих станова и хиљадама квадрата пословног простора. Да ли има било ко храбрости да изнесе прошлост Угљанинову и Љајићеву, шта су радили, гдје су живјели прије петооктобарске пироманске ревоилуције.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here