Bora Drljača pesmom ubija hrvatske ratne veterane: Veteran se polio benzinom i zapali jer nije mogao slušati Boru!

Podelite:

Stojan Celiščak iz Lepavine kod Kostajnice u znak protesta izvršio
samoubistvo na dan kad je folk pevač nastupao u njegovom rodnom selu!

Veteran hrvatskog domovinskog rata Stojan Celiščak (1970) polio se benzinom, a potom zapalio u znak protesta jer je Bora Drljača imao koncert u njegovom rodnom mestu Lepavina, nadomak Kostajnice.

Ovaj incident odigrao se 2005. naočigled nekoliko stotina ljudi, kako srpske, tako i hrvatske nacionalnosti, koji su došli u to mesto, gde se održavao vašar za Veliku Gospojinu. Celiščak se, prema izjavama očevidaca, tokom dana vozio u svom automobilu noseći sliku Ante Gotovine (bivšeg generala vojske Hrvatske kojem je suđeno za ratne zločine u Hagu, ali je oslobođen), kao i zastavu svoje zemlje.

Policajci su ga zaustavili i zamolili da to ne radi jer provocira okupljene građane, a Stojan je tada počeo da viče i da se svađa s njim, posle čega se polio benzinom i zapalio.

Bora Drljača je za Kurir ispričao da mu nije bilo nimalo prijatno kad se dogodio taj incident, ali da je njegov koncert i pored toga protekao mirno.

– Nisam bio prisutan kad se taj čovek zapalio, ali su mi ljudi pričali šta se desilo. To je stvarno tragedija. Govorio je: “Celog života borim se protiv Srba, a oni se sad okupljaju u mom selu i još im peva Bora Drljača.” Nije mogao to da podnese. Onda je uzeo benzin i zapalio se u autu. Policija je počela da gasi vatru da ne izgori skroz. Ne znam ni šta je posle bilo s tim nesrećnim čovekom. Ne razumem tu količinu mržnje prema Srbima, ali nisu svi Hrvati takvi, daleko od toga – kaže pevač i dodaje da često nastupa u susednoj zemlji, gde ima dosta prijatelja.

– To je bio jedini incident koji ima veze sa mnom, nikad posle toga ništa ružno mi se nije desilo. Evo, skoro sam pevao u Hrvatskoj pred više od hiljadu ljudi, a komandir policije mi je rekao da su barem polovina publike bili Hrvati. Vole oni moju muziku i ja zato rado idem tamo da pevam – izjavio je Drljača.

Stojan Celiščak je posle incidenta prevezen u zagrebačku Traumatološku kliniku zbog višestrukih povreda, uglavnom opekotina trećeg stepena. Mediji su tada objavili da je godinama lečen od posttraumatskog stresnog poremećaja, izazvanog učešćem u ratnim dejstvima. Preminuo je u najstrašnijim mukama posle 14 dana u 35. godini. Bio je oženjen, otac dvoje maloletne dece.

Kurir

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here