БОРИВОЈЕ МИЛОШЕВИЋ: Србији се покушава фашизам везати као камен око врата

Поделите:

– Свакодневно се сусрећемо са резултатима истраживања која имају задатак да минимализују број српских жртава, небитно у ком рату, и прикажу их на другачији начин. Све то има много везе са деведесетим годинама и ратовима за југословенско наслеђе где се један народ нашао на оптуженичкој клупи као искључиви кривац, док су неки други народи политички проглашени за једине и и скључиве жртве. Да би се такав накарадни и перверзни став илустровао, ревизионисти покушавају ићи све дубље у прошлост и тражити српску кривицу и тамо где је нема, док српске жртве треба маргинализовати – тврди Милошевић.

– НАТО као једна велика и моћна империја, што он још увек јесте, више није једини и искључиви фактор одлучивања на глобалном нивоу. Ово није крај осамдесетих или почетак деведесетих година, већ данас на тој великој шаховској табли постоје и друге војне или политичке опције које се и те како питају, и то не само око будућности овог простора, већ и о неким другим питањима – каже Милошевић.

– Ми већ присуствујемо удару на СПЦ. Довољан је пример оно што се дешава на Косову и Метохији са Српском православном црквом, духовношћу, културно-историјском традицијом и баштином која постоји на том простору, која се данас девастира или се покушава преименовати у албанску баштину. СПЦ је једна од најважнијих организација или институција српског народа. Припадност православљу је уз српски језик, културу и традицију најважнији део нашег националног идентитета и када се удара на идентитет, прво се покушава срушити ова институција која је највећи чувар истог. Важно је рећи да СПЦ одувек дели судбину са српским народом из ког је и проистекла – рекао је Милошевић.

Ово у интервјуу за видео продукцију „Искре“ каже Боривоје Милошевић.
Цео интервју са нашим познатим историчарем можете погледати ОВДЕ.

Искра

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here