Борко Стефановић претучен у Крушевцу

Поделите:

Лидер Левице Србије Борко Стефановић нападнут је вечерас у Kрушевцу када је кренуо на трибину Савеза за Србију.

Напад се одиграо испред месне заједнице где се одржавала трибина. Стефановић је дошао до објекта мало након почетка трибине, где су га сачекали нападачи. Осим њега, повређена су још тројица чланова Левице Србије.

Kако “Блиц” незванично сазнаје, Стефановића су нападачи ударили дрвеним штанглама, након чега је пао и ударио главом у металну решетку. Стефановић је одмах након напада превезен у болницу. За сада није познато које све повреде има Стефановић, али судећи по фотографијама које су објављене, очигледно је да има расеклину на потиљку.

Kако за „Блиц“ прича Иван Мандић, председник Левице у Kрушевцу, који се налази у крушевачкој болници на Одељењу хирургије са повређенима, Стефановића и још тројицу чланова Покрета напала су седморица мушкараца.

-Већ када смо ишли на трибину која је требало да се одржи у Сали Месне заједнице „Расадник“ сви смо приметили групу мушкараца који су свима у Kрушевцу од раније познати по криминогеном и насилничком понашању. Борко је каснио неколико минута… Ми смо ушли у салу и око око 17.45 часова чули хаос напољу на степеницама. Излетео сам из сале. Борко је већ лежао у локви крви и без свести – каже Мандић.

Он наводи да се сада утврђује степен повреда али, како каже, по свему судећи реч је о тежим повредама. Међу претученима је и један старији малолетник (17 година).

-Очекујемо да полиција реагује – поручује Мандић.

Kако Мандић каже за “Блиц” напачи су навукли капе и капуљаче “али су им ипак видели лица”.

– Све смо их препознали и идентитет нападача пријавили полицији. Месна заједница има и камере на улазу тако да може да се види шта се догодило – каже он.

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here