Бошњацима смета православни крст

Поделите:

Политички директор Бошњачке странке Суљо Мустафић сматра да је враћање крста неприхватљиво у културолошком и историјском смислу.
Подгорица – Крст на Сат-кули, који је био уклоњен са овог објекта док је трајала рестаурација, враћен је на место где је постављен 1890. године, након ослобођења Подгорице од Турака. Међутим, због тог чина остала су негодовања Бошњака у Црној Гори. Политички директор Бошњачке странке Суљо Мустафић сматра да је враћање крста неприхватљиво у културолошком и историјском смислу и да представља удар на исламско наслеђе у Подгорици и Црној Гори.
– Нечије политичко повлађивање интересима одређене групације, верске заједнице, утицало је на то да се ово деси на овакав начин, да се увреди апсолутно читава једна друга заједница која ово сматра својим наслеђем и којој заправо то и припада – рекао је Мустафић.

Из далеког Њујорка реаговала је Бошњачко-америчка асоцијација (БАНА), која је навела да је то антицивилизацијски чин, који се догодио постављањем крста на чувену Сат-кулу у Подгорици, коју је крајем 17. века саградио хаџи Мехмед-паша Османагић.

– Оваквим узурпаторским примером црногорских власти, које су под утицајем Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве и Амфилохија, Бошњацима и Албанцима је јасно дато до знања да истрага потурица у Црној Гори никада није престала – поручили су из асоцијација БАНА.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here