Бошњачко национално веће тражи за Санџак устав, гувернера,владу, полицију и – север Црне Горе

Поделите:

БОШЊАЧКО национално веће је данас објавило иницијативу којом тражи специјални статус за ову регију у Србији, који би подразумевао Устав у чијој би изради учествовали стручњаци Европске уније.

О питањима из своје надлежности Санџак ће доносити законе и друга општа акта, а Албанцима, Бошњацима, Црногорима и Србима, био би признат статус конститутивних народа, каже се у Иницијативи и додаје ће ова регија имати скупштину, гувернера, владу, полицију и судство.

“Први избори за ове органе одржаће се под надзором ОУН, Европске уније и ОЕБС-а, а сви спорови о специјалном статусу коначно ће се решавати у оквиру Специјалног комитета за Санџак Европске уније”, каже се у документу и додаје да ће Санџак бити трајно демилитаризован, под надзором ОУН и Европске уније.

То, по овој иницијативи, подразумева да власти Србије у року од 30 дана од успостављања специјалног статуса повуку све војне ефективе са подручја Санџака, као и полицијске снаге које премашују потребе нормалних околности, док би контролу граница Санџака вршиле међународне снаге.

Територија Санџака на којој се успоставља специјални статус обухвата подручја садашњих општина: Нови Пазар, Сјеница, Тутин, Пријепоље, Нова Варош, Прибој, Пљевља, Бијело Поље, Беране, Андријевица, Петњица, Гусиње, Плав и Рожаје, закључује се у Иницијативи коју је Бошњачко национално веће данас објавило.

(Бета)

Поделите:

1 коментар

  1. Плава рука убрзава десинтеграцију. Ако мислите да групица исламских фанатика и поисламизованих србаља има ту моћ да се организују и да некоме (Србском народу и држави Србији) постављају ма какве услове, треба да се упише у први разред ОШ. Они имају “кавер” или заштиту од асоцијације западних амбасадора који се дрско зову “Пријатељи Санџака” да се срби не досете њихових подлих намера. Сценарио са изазивањем инцидената под лажном заставом смо прошли (Маркале, Рачак, и сл.), а демилитаризација и упад “непристрасних” ОЕБС/плавих шлемова смо такође прошли.
    Докле више наивности!!!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here