Бостонски хетеросексуалци планирају “Стрејт параду” с Бредом Питом као маскотом

Поделите:

Американци ће у августу добити прву Стрејт параду, параду хетеросексуалаца након што се група активиста из Бостона успешно изборила за одржавање тог догађаја.

Иако су наишли на неколико препрека, организатор параде Марк Сахади најавио је на Фејсбуку да је након подношења жалбе због дискриминације, град Бостон “схватио да ће изгубити парнице” и дао је дозволу за одржавање параде.

“Имаћемо затворену улицу за нас. Ово је наша шанса да имамо патриотску параду у Бостону док славимо параду хетеросексуалаца”, написао је Сахади.

Парада хетеросексуалаца у Бостону планирана је за 31. август ове године. Овим догађајем, поручују организатори, славиће се хетеросексуалност, љубав према супротном сполу.

Организатори Стејт Прајда дизајнирали су и своју заставу и означили Брада Пита као своју маскоту.

Kако ЛГБТ акроним расте и како су протеклих година додата слова “И” и “Q” за интерсексуалне и qуеер особе, организатори бостонске параде желе да додају и слово “С” за стрејт, односно хетеросексуалне особе.

“Желимо толеранцију и желимо толеранцију за све, не само за LGBTIQ   популацију”, рекао је један од организатора.

У Бостону се сваке године организује Парада поноса на којој се славе различитост и прихватање  LGBTIQ заједнице, а сада ће славити и хетеросексуалност, преносе амерички медији.

Бостон има јаку прошлост када је реч о хомосексуалности. Масачусетс, у којем је смештен Бостон, прва је држава која је легализовала истосполне бракове 2004. године. У Бостону је склопљен и први истополни брак у Сједињеним Америчким Државама

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here