Божовић чува српску традицију: Подржао акцију „Сачувајмо ћирилицу“

Поделите:

Чланови новинарске секције Основне школе ,,Милан Благојевић” из Лучана, са наставницом српског језика, Моником Ружић, и школским библиотекаром, Јеленом Карић, покренули су акцију ,,Сачувајмо ћирилицу”, који је подржао славни глумац Петар Божовић.

Наиме, на ФБ страници „Сачувајмо ћирилицу“, постављена је фотографија познатог глумцa са носиоцима акције „Сачувајмо ћирилицу“ коју је овај глумачки великан међу првима подржао.

Циљ ове акције је да све подсјете на дужност очувања српког језика и ћириличног писма. У оквиру акције планиране су многобројне активности.

Акцији ђака из Лучана за очување матичног писма придружили се, између осталих, Емир Кустурица, Матија Бећковић, Љубивоје Ршумовић, Матица српска и Народни музеј.

in4s.net
Поделите:

1 коментар

  1. УПРАВИТЕЉИ МАТИЦЕ СРПСКЕ ЗАДРЖАВАЈУ СВОЈ НЕУСТАВАН ПРАВОПИС У РЕШАВАЊУ ПИТАЊА ПИСМА

    Натица српска је подржала ову акцију “Сачувајмо ћирилицу” зато што та акција нема исправно тумачење у вези с очувањем ћирилице и не спомиње неуставност у Србији у вези са српским језиком на ћириличком писмо. Познато је зналцима да није никако и никада могуће сачувати српско писмо ако је оно у српској струци и Правопису српскога језика нормирано противуставно као једно од два алтернативна писма за писање језика Срба. Управа Матице српске (посебно њен предсседник данашњи Драган Станић (Иван Негришорац) дозволили су објављивање новог издања противуставниог Правописа српскога језика у коме писмо ћирилица нема пуну сувереност у језику Срба, како такву суверееност имају сва друга писма у другим језицима и онда имамо резултат таквог неуставног Правиописа наставак затирања српске азбуке.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here