Божовић: Много шпекулација о убиству Оливера Ивановића

Поделите:

Заменица председника Грађанске иницијативе Србија , демократија, правда (СДП) Kсенија Божовић рекла је данас за ФоНет да ни после месец дана од убиства њиховог лидера Оливера Ивановића његови сарадници немају никакву званични информацију о току истраге, већ је све што су успели да сазнају или незванично или из медија.

„Оно што се зна да су два полицајца, која су била на лицу места тога дана и донето им је решење о притвору за 48 сати, а они су пуштени после 24 сата. Образложење које смо чули је да су признали нешто, што нису смели ни да помисле а не да ураде , јер то су полицајци који имају искуства. Правдају се незнањем. То су полицајци у косовској полицији који су интегрисани са радним искуством из МУП Републике Србије“, рекла је Боожовић. Она је додала и да се протеклих дана “ чула неистинита изјава да је један од полицајаца нашао новчаник и дао га секретарици“ „То није тачно, нити се радило о новчанику, нити је новчаник био пронађен. Оливер је у руци носио папире који су испали приликом пада и које је полицајац дао секретарици“, рекла је Божовић. По њеним речима протеклих месец дана од убиства Ивановића „има много шпекулација, вероватно да би се све заташкало јер време пролази“.

„Ја само желим да кажем да ми из СДП нећемо да станемо. Да ћемо свакодневно да вршимо притисак и треба сви то да схвате. А ваљда би требала да проради и људска савест јер је угашен један живот“, сматра Божовић. Она је објаснила и да су двојица полицфајаца, који су привођени па пуштени, били на свом радном задатку. „Они нису дошли на увиђај већ су били на месту убиства. Ја сма их затекла прве када сам дошла три минута после тога. Оливер је већ био у колима хитне помоћи на путу за болницу“, објашњава Божовић.

„На моје питање „шта се десило“ један од полицајаца ми је рекао да је Оливер доживео срчани удар. Одакле њему, то ја не знам. Није ни погледао место где је Оливер пао“,рекла је Божовић. Она је објаснила да је на том месту сам пронашла три чауре, и позвала полицајца да их види. „Жао ми је што сам била у шоку и нисам успела то да сликам, да снимим. Питала сам полицајце какве су то чауре а они су ми рекли „ко зна од када су ту“.

А једну од тих чаура је очигледно неко од њих узео и ставио у џеп, значи склања је са места увиђаја. И то правда незнањем“,рекла је Божовић. На питање како тумачи то што су полицајци експресно пуштени из притвора а затим судија поднео оставку Божовић је одговорила: „Можемо то да тумачимо као непрофесионално, али никаквог оправдања за то нема. Неки поступак можемо да тумачимо и да је прорадила савест“.

Више извора је потврдило да ова два полицајца станују у истој згради у којој и Милан Радојчић, „контроверзни бизнисмен“ из северне Митровице, кога је више политичара претходних месец означавало као особу која је „господар“ ове српске општине на северу Kосова. Убиство Оливера Ивановића, који је био и одборник локалне Скупштине општине, није на дневном реду заказане седнице, а неће бити речи ни о безбедносној ситуацији. „Нама су, изгледа, битније неке комисије, него што је питање безбедности.

Уопште нису узели у разматрање иницијативу, коју смо ми као одборници поднели председавајућем и градоначелнику, да се трг или улица Сутјеска преименују у улицу Оливера Ивановића. Ни та тачка није стављена на разматрање, тако да је то додатни шок и разочарење за нас“, каже Божовић, и сама одборница СДП. Она је додала да ће одборници СДП присуствовати седници Скупштине општине и тражити одговор у чему је проблем са том иницијативом.

 

 

ФоНет

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here