Брамерц: Србија и Република Српска да признају да је у Сребреници извршен геноцид

Поделите:

После данашњег продужења санкција за око стоину Срба од стране председника Доналда Трампа за наводно подривање Резоулиције 1244 и Дејтонског мировног споразума, огласио се и председник Хашког Трибунала Серж Брамерц који је позвао Србију и Републику Српску да признају наводни геноцид у Сребреници.

Главни тужилац Хашког трибунал Серж Брамерц изјавио је да је негирање геноцида у Сребреници „постало уобичајено“, и да се треба надати да у Србији и Републици Српској званично признају да је у Сребреници извршен геноцид.

„Негирање геноцида је данас, на жалост, уобичајено. Оно чему се морамо надати у Србији и Републици Српској је да званично признају да је у Сребреници почињен геноцид“, рекао је Брамерц.

Наводећи да геноцид није питање о којем треба дискутовати, он је указао да власти у Србији и Републици Српској „морају имати части и храбрости да признају истину“.

„То није потпуно решење, али тешко је видети да ће се тај проблем почети решавати и да ће почети право помирење ако се то и док се то не догоди“, навео је Брамерц.

Он је додао да је Хашки трибунал „само осудио појединце за злочине, укључујући за геноцид“, додавши да оптужени за геноцид воле да кажу да су „радили у име Србије“. На тај начин, како је оценио, они минимизирају властиту кривицу и покушавају створити „колективну кривицу“.

Факти

Поделите:

2 Коментари

 1. Чика Брамерц хоће да мој тата и мама признајуу оно што они нису урадили а ни народ коме они и ја припадамо. Зна се да је злочин у Сребреници починио плаћеник Ердемовић који је Хрват и његова група плаћених убица ангажована од стране Француске, Немачке и САД обавештајних служби.
  Чика Брамерц сматра да су Срби дебили када овако јавно каки.
  Мама и тата помињу и Брамерцу и ЕУ функционерима а и српским идиотима на челу са ОнајЧијеИмеНеСмеДаСеИзговори (врховни српски идиот) комплетну фамилију а за посланике каже да су безмудићи. Мама је блага и каже да нас воде барабе

 2. Ево ја ћу први да признам, само да ми Брамерц покаже ШТА:
  – шта је дефиниција геноцида и како се Сребреница у то уклапа?
  – ко је стрељан од оних 7.000 досад покопаних, где, када и ко га је стрељао?
  – ко је наредио стрељање?
  Притом наравно да батали Здружени подухват, јер га нико никад нигде није видео, као и Умишљај.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here