Бранко Радун: Увек спремни глобалисти хоће да нас понизе

Поделите:

Политички аналитичар о самопоштовању, мирнодопској војсци…: Кампања озбиљнија него што изгледа.
ГЕНЕРАЛ Лазаревић и други високи официри наше војске који су били ратни команданти у рату за Косово 1999, а које је Хашки трибунал осудио због командне одговорности, биће враћени као предавачи на Војној академији. Министар одбране Вулин потврдио је да ће српски ратни генерали и официри добити своје место у образовном систему Војске. Поред генерала Лазаревића, као предавачи требало би да буду и генерал Делић и начелник Генералштаба генерал Диковић.
Свака војска настоји да за своје учитеље има оне официре који поседују богато ратно искуство, а ови генерали га имају. Војска у миру и војска у рату две су различите војске. Стога све озбиљне војске, па и државе које их формирају, настоје да мирнодопска војска буде што сличнија ратној да би могла одговорити свим изазовима неког будућег сукоба. Или другачије речено – најбоље средство одвраћања потенцијалног агресора је мирнодопска војска која је готово идентична ратној војсци или која је оспособљена за рат. Најефикаснији начин да ово постигнете је да имате ратно искусне официре као предаваче у војним школама.

Проблем за дежурне глобалисте и моралисте, а и њихове менторе по страним амбасадама, јесте што су неки од ових официра осуђени на монтираним суђењима у Хашком трибуналу за магловите оптужнице за командну одговорност и за учешће у завереничком злочиначком подухвату. Адвокати глобализма српске официре изједначавају са истинским злочинцима попут Харадинаја или Готовине. Притом њима није проблем што евидентни злочинци попут Харадинаја могу уз подршку Запада водити приштинску владу, а српски генерали који су били жртве монтираних суђења не могу ни да предају на академији. Лицемерје у служби страних притисака на Србију, у чему, нажалост, учествују и грађани Србије.

Сврха ове кампање против српских генерала је много озбиљнија но што на први поглед изгледа. Њен циљ је да Србија и даље прихвата жиг срама искључивог кривца за све лоше што се десило деведесетих. Да и даље Србија клечи и посипа се пепелом. Насупрот тога повратак генерала на академије није значајан само за Војску, већ и за целу земљу. То је повратак самопоштовања и почетак исправљања Србије. А то нема цену.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here