Братислав Гашић званично постављен за шефа БИА

FoNet-GAŠIÆ-DECA
Поделите:

Влада Србије изабрала је данас Братислава Гашића за директора Безбедносно информативне агенције (БИА), потврђено је за “Блиц у Влади Србије.

Гашић је изабран на седници којом је последњи пут председавао премијер Александар Вучић, који ће у среду положити заклетву и презети дужност председника Србије.

Гашић је прошел недеље замрзао чланство у Српској напредној странци и функцију у Председништву СНС, због најаве да ће бити изабран за шефа БИА.

Он је изјавио да је функција коју ће преузети за њега велики изазов и одговорност, као и да му је велика част да служи својој земљи.

Говорећи о примедбама да није квалификован за ту функцију, јер није човек из струке, он је рекао да је упознат са системом безбедности јер је две године био министар одбране Србије.

Одговарајући на питање да ли је спреман да предложи отварање тајних досијеа из прошлости, Гашић је рекао да је још рано причати о досијеима и да то није одлука само једног човека, већ да је за тако нешто потребан друштвени консензус.

Гашић је рекао да ће један од првих задатака на том месту бити јаче повезивање свих безбедносних служби, односно БИА са Војно-безбедносном и Војно-обавештајном службом.

– Задатак је да се аспект комуникација подигне на виши ниво. Не кажем да он није добар али може бити и бољи – рекао је Гашић.

Бечић: Гашић има велико искуство, унапредиће службу

Председник Одбора Скупштине Србије за контролу служби безбедности Игор Бечић поздравио је данас избор Братислава Гашића за директора БИА, наводећи да је он човек великог искуства у сектору безбедности и одбране.
Бечић каже да је његов доскорашњи страначки колега “човек завидних организационих способности, вредан, посвећен и одан својој отаџбини и њеним грађанима”, и да очекује да ће имати квалитетну сарадњу са Одбором у интересу безбедности Србије и њених грађана.

Јака политичка фигура

– Kао јака политичка фигура биће веома способан да се на политичком нивоу снажно залаже како за интересе службе и њен ефикасан рад, али и технолошку и сваку другу подршку тако и за националне интересе у процесу реформе службе скопчане са наставком европских интеграција – навео је Бечић.

Он сматра и да ће Гашић допринети бољој координацији са војним службама безбедности и Министарством унутрашњих послова, квалитетној сарадњи и координацији безбедносног сектора са председником Србије.

 

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here