Bratstvo manastira Prohor Pčinjski dematuje pisanja Blica i Kurira da je napustilo manastir

Podelite:
Bratstvo manastira Svetoga Prohora Pčinjskog(koji broji 3 monaha i 4 iskušenika) na čelu sa Episkopom Vranjskim Gospodinom Pahomijem, koji vrši dužnost igumana ove svete obitelji,na svom bratskom sastanku koji je odžan 05.09.2019 godine je odlučeno da monaha Justinijana zamoli, da napusti manastir i Eparhiju Vranjsku, zbog njegovog trajnog nepoštovanja reda i poretka u Manastiru (Uredba Svetog Arhijerejskog sabora o unutrašnjem životu mnanastira iz 1964 godine).
Bratstvo manastira koje pored služenja u manastiru Svetog Prohora Pčinjskog održava i manastir Palju kod Klisure opština Surdulica, iznenađeno je neutemeljenim pisanjem lista Kurir.
Iz manastira niko nije pobegao zbog insinuacija na ličnost Episkopa i igumana ove svete obitelji, opisanih u tekstu ovoga dnevnog lista, već je monah Justinijan blago rečeno udaljen iz manastira, zbog gore navedene uredbe Svetog Arhijerejskog Sabora .
Obaveštavamo dobrožetelje manastira Svetoga Prohora Pčinjskog da nije istina da je manastir napušten , već manastir živi po ustaljenom kanonskom poretku gde se vrše sve tipikom propisana bogosluženja i svakodnevno sveta Liturgija.
Bratstvo manastira Svetog Prohora Pčinjskog
Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here