БРАВО ЧАЧАК! Борцу са Кошара нова кућа, посао и трактор (видео)

Поделите:

Тешком животу Зорана Перовића (40) одбројани дани уз помоћ града Чачка. Уместо брвнаре, ускоро дом од 50 метара квадратних и – трактор.

ВИШЕСТРУКО рањеном борцу са Кошара Зорану Перовићу (40), из села Остре код Чачка, који с породицом живи у веома тешким условима, у брвнари старој више од 150 година, ускоро ће бити подигнута нова кућа од 50 метара квадратних. То је, приликом посете скромном и поштеном човеку, који живи искључиво од надничења, обећао градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

  • Град ће да помогне у изградњи куће и у набавци трактора. За то постоји новац у буџету. Ти си вредан човек, читава Србија ти то дугује. Добићеш и посао, да радиш и да имаш редовну плату, да не зависиш од наднице. Радови на градњи нове куће од 50 метара квадратних почињу одмах. Ове недеље почеће да се ради и приступни пут до куће – рекао је Тодоровић у трошној кући Зорана Перовића.

Зоран се борио на Кошарама, а са границе Србије са Албанијом 1999. вратио се са 17 копчи на глави. Нема ниједног сигурног динара за укућане, који тешко привређују, и сам води домаћинство у горском беспућу. Са њим, у брвнари саграђеној пре више од века и по, у коју није уведена вода, живе остарели родитељи Миломир и Милка, брат Владе, који је болешљив и не иде од куће, и други брат Раде, надничар као и Зоран.

Поред наднице, једини извор прихода за Перовиће је производња кајмака, који продају препродавцима. Имају пет крава и три јунице. Зараде таман толико да плате струју, па ова породица нема ни динара дуга.

Зоран се и даље сећа борби на Кошарама, када је у једном тренутну са својим саборцима носио у шаторском крилу повређене и погинуле ратнике. И сам је био рањаван, два дана био је у коми, али се одмах, пошто се мало опоравио, вратио на положај.

  • Борим се за опстанак, али бих опет отишао у рат да браним Србију – казао нам је овај храбри и часни човек.

ЖЕЉА

ПРИЛИКОМ посете, градоначелник Чачка је Зорану пожелео и да се у новој кући ожени, што је Перовић дочекао са осмехом, у нади да ће срести сродну душу с којом би планирао и потомство.

В. ИЛИЋ, Новости.рс

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here