Бразил укида посебна права националним мањинама, ЛГБТ уџбеници се избацију из школа!

Поделите:

Бразил је одлучио да укине посебне мањинске привилегије и успостави равноправност за све грађане те Јужноамеричке државе. Нова администрације укинула је посебна ЛГБТ права и засебне привилегије које су уживале етничке мањине.

Након ступања на власт председника Жаира Болсонара нова админситрација почела је са испуњавањем предизборних обећања и поништавањем егзекутивних одлука предходне власти. Тако су са списка људских права уклоњена ЛГБТ „права“. Нови минситар људских права Дамарес Алвеш је бивши конзерватнивни свештеник који каже да су ЛГБТ политике постале озбиљна претња породичним вредностима у Бразилу.

„Девојчице ће бити принцезе, а дечаци принчеви“ рекао је Алвеш „Неће више бити идеолошке индоктринације деце и тинејџера у Бразилиу“.

Предходна левичарска власт је у школама Бразила увела као обавезно штиво такозвани Геј приручник који је Болсонарова странка критиковала као материјал за геј индоктринацију деце.

Политичка ЛГБТ активисткиња Сими Ларат рекла је очекивала овакве потезе од стране Болсонарове админситрације. „Немамо никаквих назнака да ће се државна инфраструктура бавити ЛГБТ правима“ ркела је Ларат.

Жаир Болсонаро је такође одлучио да укине контроверзни закон који је давао посебна територијална права мањинским домородачким групама што је био и део његових предизборних обећања. „Мање од милион људи живи у забаченим деловима Бразила и изловани су од праве државе. Њима манипулишу невладине организације. Заједно ћемо их интегрисати у друштво и уклопити у вредности које поштују сви Бразилци“ написао је Болсонаро на свом Твитеру.

Очекује се да у наредним данима Болсонаро потпише извршну одлуку којом ће затворити посебну агенцију и министарству образовања која је за свој циљ имала „промоцију различитости“ у школама и универзитетима преноси Фолха де Сао Пауло. Наиме странка Жаира Болсонара је током капање истицала да та агенције ради на промоцији подела у друштву и индоктринацији деце на левичарска гледишта.

Извор: Дневна Газета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here